HEEMSKERK - Aanstaande zondag 10 september vindt om 14:00 uur het laatste zomerconcert plaats in de Kasteeltuin achter Slot Assumburg aan de Tolweg in Heemskerk, met optredens van Britt van Coezand en Rocking Robins. Het is die dag ook Open Monumentendag en daarom is er om 13:00 uur een rondleiding in de prachtige tuin. Zowel het concert als de rondleiding zijn gratis toegankelijk.


De succesvolle serie concerten in de buitenlucht wordt afgesloten met een heel afwisselend programma. De spits wordt afgebeten door Britt van Coezand, een singer-songwriter uit Uitgeest. Zij is pas 19 lentes jong en zal in het eerste half uur vooral Nederlandse popliedjes en Engelse ballads ten gehore brengen. Britt laat zich inspireren door Maan en Ed Sheeran.

Rocking Robins

Om circa 14:30 uur wordt zij afgewisseld door letterlijk 'goud van oud' want de bekende Beverwijkse band 'Rocking Robins' gaat met hun muziek terug naar de jaren zestig. Zij spelen covers van hits van bekende artiesten uit die tijd, zoals Cliff, Beatles, Petula Clark, Cilla Black, Triny Lopez, Hollies en Elvis Presley. The Rocking Robins treden al decennia op voor volle zalen en hun optreden is altijd een feest. Een geweldige kans om deze band te zien en horen in zo'n sfeervolle setting als Kasteeltuin Assumburg.

Rondleiding

Tijdens de rondleiding voorafgaand aan het concert wordt verteld hoe deze prachtige tuin is ontstaan. Behalve de formele baroktuin, is er ook een rosarium, een groente- en kruidentuin met vergeten groenten, en een boomgaard met meer dan 150 oude hoogstam appel- peren- en kersenbomen. Belangstellenden kunnen zich om 13:00 uur voor de rondleiding verzamelen bij het Koetshuijs nabij de entree van de tuin.

Meer informatie is te vinden op www.kasteeltuinassumburg.nl