BEVERWIJK - Deze week is de allerlaatste kans om de indrukwekkende tentoonstelling 'Onvrijheid toen en nu' te zien in Museum Kennemerland.

Wie anderhalvemetersamenleving als erg onvrij ervaart, moet zeker de tentoonstelling 'Onvrijheid toen en nu' in Museum Kennemerland bezoeken. Die gaat over de Tweede Wereldoorlog toen de Duitse bezetter de bewoners in de tang hield. Ook is er aandacht voor de langverwachte bevrijding: met een unieke film over de intocht der 'Canadeezen' op de Beverwijkse Breestraat.

Fascinerend zijn de filmbeelden over Wijk aan Zee (vanaf de loop van een kanon), over (verwoest) Velsen-Noord en over de Beverwijk. In de meidagen verzamelt zich op de Breestraat een massa publiek om afdruipende Duitsers uit te jouwen, moffenmeiden te straffen en binnenrijdende Canadezen toe te juichen. De soms beverige, maar prachtige beelden zijn gefilmd door de winkeliers Spruit en Stoutenbeek.

Alleen nog deze week tot en met zondag 18 oktober 2020. Voor ieders gezondheid mogen hooguit 14 bezoekers tegelijk binnen zijn.

Een entreekaartje dient te worden gereserveerd via de website www.museumkennemerland.nl

Alle vrijwilligers dragen mondkapjes. Natuurlijk kunt u ook meteen onze pas geopende nieuwe tentoonstelling bekijken: De Nieuwe Kunst

Woensdag 14 oktober is de toegang gratis in verband met de week van de industriecultuur. Reserveer wel !

Museum Kennemerland, Noorderwijkweg 2a (hoek Westerhoutplein)

Openingstijden: zaterdag, zondag en woensdag van 14 tot 17 uur