HAARLEM - Een origineel cadeau voor de feestdagen? Een blijvende herinnering voor later, maar nu eens iets anders dan een foto of selfie? Dan is een prachtig portret van uzelf, uw partner of een van uw kinderen iets voor u!

Bij Museum Haarlem kunt u zich laten portretteren door beroepskunstenaars van Kunst Zij Ons Doel (KZOD). Zij hebben zich laten inspireren door het werk van Simon de Heer, dat nu in het museum te zien is. Ook Simon de Heer was ooit lid van dit kunstenaarsgezelschap.
In de weekenden van 17 en 18 november en 24 en 25 november staan de kunstenaars voor u klaar. In één uur tijd heeft u een prachtig portret waar u een leven lang van kunt genieten. Reserveer direct een plek op de dag en tijdstip dat het u het best uitkomt. Voor 75 euro kunt u zich al laten vereeuwigen.

Historie kunstenaarsvereniging Kunst Zij Ons Doel
Sinds de oprichting 1821 ( 197 jaar) is tekenen en schilderen naar model en de portretkunst een kernactiviteit van de vereniging. Dat gebeurt nog steeds op de historische tekenzolder van de Waag aan het Spaarne.
www.kzod.nl

Praktische informatie
De beroepskunstenaars van KZOD schilderen of tekenen twee weekenden in november in het museum. Op de zaterdagen kunt u om 11, 12, 13 en 14 uur geschilderd worden. Op de zondagen start het portretteren om 12, 13, 14 en 15 uur. Elk uur kunnen twee personen een portret laten maken. Reserveer tijdig uw plek bij één van de beroepskunstenaars. Meld u of uw kind(eren) direct aan door een mail te sturen naar activiteiten@museumhaarlem.nl met uw voorkeursdatum en tijdstip. Na bevestiging bent u aangemeld.

De kunstenaars die meedoen zijn Mary Admiraal, Lucia Bezemer, Rob Daniels, Anna Fokkema, Sam de Jongh, Joke Kokkelkoren, Marcel Kooij, Marjanne Termorshuizen, Barbara Schröder en Femke van der Zee. Kijk op de website van het museum wie wanneer schildert.