BEVERWIJK - Op Hoop van Zegen is een oer-Hollandse musical gebaseerd op het onverwoestbare toneelstuk van Herman Heijermans.
Sinds de première in 1900 is deze klassieker het meest gespeelde Nederlandse toneelstuk ter wereld en staat de toneelversie met regelmaat op het repertoire van de Nederlandse repertoiregezelschappen en werd diverse malen verfilmd. De musical-versie laat zien dat het vissersdrama ook nu nog niets aan zeggingskracht heeft verloren. In een zorgvuldige bewerking met prachtige muziek en aangrijpende spel-scènes zal de musical Op Hoop van Zegen velen wederom ontroeren.


Het wel en wee van de vissersweduwe Kniertje (Mariska van Kolck) en de andere vrouwen, die hun geliefden aan de zeel verloren, laat niemand onberoerd. Zeker wanneer Kniertje voor het gruwelijke dilemma komt te staan of ze haar jongste zoon Barendje ook naar zee zal sturen. Het gevecht om te overleven, gebukt onder het harteloze beleid van teder Bos (Bill van Dijk) en andere sociale misststanden, leidt tot één conclusie: de vis wordt duur betaald.

Indrukwekkend, aangrijpend en eerlijk: theater van nu zoals Herman Heijermans het ooit heeft bedoeld!

Kaarten vanaf € 31,50 voor de try-out op zaterdag 12 januari om 20.15 uur en zondag 13 januari om 14.30 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.