HAARLEM - Kinderen van vier tot tien jaar zijn woensdagmiddag 19 december van harte welkom in Museum Haarlem. De Weeshuiskamer is dan volop in kerstsfeer met glinsterende lichtjes en kerstversieringen. Samen met hun ouders (of opa’s en oma’s) gaan de kinderen ontdekken hoe de weeshuiskinderen vroeger hun kerstfeest vierden.

Twee muisjes vieren kerstIn de Weeshuiskamer is ook een geheimzinnige kist met kleding van vroeger. De kinderen kunnen zich als een echt weeskind verkleden. Daarna vertelt de regentes van het weeshuis een spannend verhaal over twee muisjes die tijdens Kerstmis moederziel alleen in het weeshuis waren. De kinderen horen hoe de weeshuiskinderen vroeger leefden, wat ze aten en hoe zij het kerstfeest vierden. De middag wordt afgesloten met warme chocolademelk en kerstkransjes in het museumcafé.

De middag begint om 14.00 uur en duurt tot 15.30 uur. De kosten voor het kerstfeestje zijn 3 euro per deelnemer. Voor kinderen is de toegang tot het museum gratis; volwassen betalen 7 euro of hebben gratis toegang met de museumkaart. Meld je kind aan via activiteiten@museumhaarlem.nl. Er is plek voor maximaal vijftien kinderen.

Weeshuiskamer
In Museum Haarlem is een echte Weeshuiskamer ingericht. Vroeger konden niet alle kinderen thuis wonen. En wie niet thuis kon wonen, ging meestal naar het weeshuis. De Weeshuiskamer is onderdeel van de vaste tentoonstelling van het museum en oefent op kinderen grote aantrekkingskracht uit. In de Weeshuiskamer ontdek je hoe het was om als kind in armoede en zonder ouders op te groeien. Er is een kinderslaapkamer en een opstelling van de regentessen.

Museum Haarlem
Het museum bevindt zich in het winkelhart van historisch Haarlem, aan het Groot Heiligland 47, 2011 EP Haarlem. Openingstijden zijn dinsdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur en zondag en maandag 12.00-17.00 uur. Zie ook www.museumhaarlem.nl