HEEMSKERK - Is toneelspelen iets voor jou? Doe mee aan de theaterworkshops tijdens de Cultuurmarkt op 18 mei en ontdek jouw talent. Stap deze dag binnen in ons minitheater en waan jezelf eventjes in de wereld van theater.

Bij Cultuurhuis Heemskerk staat tijdens de Cultuurmarkt op 18 mei op het plein voor het gemeentehuis een minitheater. In dit theater worden workshops gegeven van een half uur waarin kinderen kort maar intensief kennis maken met theater. Rondom het thema ‘’tijdreizen” gaan de kinderen aan de slag met verschillende toneelspelletjes. De eerste workshop wordt gegeven om 13 uur, daarna volgt er één om 14 uur en de laatste workshop is om 15 uur.

Kinderen die na de theaterworkshop geen genoeg kunnen krijgen van toneelspelen, kunnen zich alvast aanmelden bij de infokraam van Cultuurhuis Heemskerk voor het nieuwe theateraanbod. Het aanbod bestaat uit een cursus met thema Tijdreizen en Film acteren en musicalworkshops. Ook volwassenen kunnen zich alvast aanmelden bij de infokraam wanneer zij interesse hebben voor toneelspel. Daarnaast bestaat het theateraanbod voor volwassenen uit een masterclass musicalliedjes zingen en een workshop storytelling.

Faye Pheil is de nieuwe theaterdocent bij Cultuurhuis Heemskerk. Samen met haar gezin hebben zij hun eigen theatergezelschap waarmee zij veel op festivals staan. Ouderwets straattheater, daar ligt een groot deel van haar hart. Daarnaast houdt zij ook van theater met een vleugje absurdisme; wat is er allemaal mogelijk en wat voor een prachtige scènes kunnen er ontstaan uit improvisatietheater? Nadat zij een vierjarige opleiding Theater Artiest (twee jaar uitvoerend, en twee jaar regie) in Haarlem heeft afgerond, heeft zij haar eigen theatergezelschap opgezet. Hiermee treedt zij op bij festivals en evenementen. Daarnaast geeft zij theaterlessen op verschillende scholen. Input van de deelnemers tijdens de theaterlessen vind ze belangrijk en wanneer er een voorstelling gemaakt wordt, is niet het eindresultaat het belangrijkst, maar de weg ernaartoe. Voor meer informatie: www.cultuurhuisheemskerk.nl of schrijf een email naar info@cultuurhuisheemskerk.nl of bel 0251 836003