ALKMAAR – Als de try-out een opmaat is voor de album-presentatie die Jeangu Macrooy donderdagavond in een uitverkocht Paradiso gaat geven dan mag het publiek wat verwachten. Dinsdagavond gaf de zanger met zijn band een prachtige en energieke show weg in Podium Victorie te Alkmaar.

“Horizon” heet het nieuwe album dat donderdagavond in de Amsterdamse poptempel wordt gepresenteerd en vrijdag uitkomt. Het album is de opvolger van “High On You” uit 2016 en bij het horen van de songs is duidelijk dat de uit Suriname afkomstig zanger in ieder geval zijn horizon aan het verbreden is. Ten opzichte van een half jaar geleden toen Macrooy met zijn zoet-gevooisde stem al eens het dakterras van Podium Victorie wist te verwarmen, lijkt de progressie die hij en de band doormaken niet te stuiten.

In een twee uur durende show, met liefst 23 songs, mocht het publiek dinsdagavond eigenlijk dus als eerste genieten van de nieuwe songs die op het album zullen verschijnen. En daar zitten enkele juweeltjes tussen zoals het prachtige “Eyes On The Horizon” of de swingende nieuwe single “Shake Up This Place”. Macrooy maakte daarmee de belofte waar die hij in het begin van het optreden deed volledig waar: ‘Het is dinsdag dus nog vroeg in de week en wij willen die week nog mooier maken’, aldus de soulfulle zanger. Men speelde overigens niet alleen de tracks van het nieuwe album, maar ook de nummers van “High On You” en zijn eerder uitgebrachte EP passeerden de revue. Enkele nummers waren daarbij in een nieuw jasje gestoken en ook daarin werd de groeiende ontwikkeling van de formatie duidelijk.

Loepzuiver
Met direct een sterke opening waarbij “Fire Raging” en het aanstekelijke “Step Into The Water” volgt een serie met vier songs van “Horizon” waaronder het door zijn tweelingbroer Xillan geschreven “Second Hand Lover”. Hierop volgend krijgt de zanger solo met akoestische gitaar het ademloos toekijkende publiek stil met prachtige versies van “Monster”en “The Next One”, waarbij de vele facetten van zijn loepzuivere stem naar voren komen.

Timing
Met een prachtige versie van “Gold” gevolgd door “One Way Ticket”, “Eyes On The Horizon” en Ïn The Name Of” laat Macrooy in het tweede gedeelte alle overige muzikanten van zijn achtkoppige band etaleren waarbij duidelijk is dat de formatie elkaar qua timing perfect aanvoelt. Bij “High On You” laat hij het euforische publiek luidkeels meezingen om af te sluiten met een set swingende nummers. Vooral het met zijn broer gezongen “Crazy Kids” de single “Shake Up This Place” en “Dance With Me” zorgt ervoor dat het publiek de benen niet meer stil kan houden en dat wordt nog eens overtroffen met de energieke toegift “Adrenaline”.

Na afloop toont de zanger zich dankbaar richting het publiek, hoewel de zaal niet volledig uitverkocht is. ‘De sfeer was wederom geweldig hier in Alkmaar, net zoals een half jaar geleden op het dakterras. Dat doet ons alleen maar meer uitkijken naar de album-release van komende donderdag en de daaropvolgende tour.’ Ook wij kijken uit naar het album en kunnen een ieder aanraden om de tour te aanschouwen die vanaf eind april start en waarbij men o.a. Nijmegen, Enschede, Utrecht, Haarlem, Tilburg, Groningen en Den Haag aan doet.