HEEMSKERK - In Maart 2021 verscheen hun nieuwe album ‘When Will The Blues Leave’, verkrijgbaar als CD of LP. John Engels vertelt: “Spelen met Benjamin en Joris geeft me alle vrijheid en het swingt de pan uit. Aftellen, spelen en dan gebeurt het ter plekke. De interactie, emotie en bezieling samen; dat is het mooiste wat er is!”

De loopbaan van de 86-jarige slagwerker John Engels beslaat al bijna 70 jaar. Hij deelde het podium met veel jazzgrootheden zoals Pia Beck, Louis van Dijk, The Diamond Five en trompettist Chet Baker. Bassist Joris Teepe woont sinds 1992 in New York en sinds 2013 ook een deel van het jaar in Amsterdam. Joris werkte met Benny Golson, Chris Potter, Randy Brecker en met Rashied Ali (John Coltrane’s laatste drummer) tourde hij 9 jaar. Benjamin Herman is een van de meest gerespecteerde saxofonisten van Nederland. Als gastartiest is hij te horen op meer dan 150 albums en als solo-artiest en bandleider van New Cool Collective bracht hij meer dan 50 albums uit. Joris en Benjamin: “Johns ervaring is een leerschool voor ons. Hij is goud waard, het is een eer voor ons om met hem in trio te spelen!”

Jazzclub Laurentz is op zondag 10 april van 15.30 tot 18.00 uur in Podium Laurentz. Deur open om 15.00 uur. Tickets kunnen besteld worden op www.podiumlaurentz.nl.