HEEMSKERK - Iedere 3e zondag van de maand, presenteert Chateau Marquette, samen met Cultuurhuis Heemskerk Marquette Classique. Een jonge talentvolle musicus uit Nederland of daarbuiten in het hoofdprogramma en een leerling van Cultuurhuis Heemskerk in het voorprogramma, de prelude. Presentatrice Anita Sanders verzorgt een interview met de musici om zo ook kennis te maken met de mens achter de muziek.


Na de succesvolle prelude van juni met leerlingen die klarinet spelen, gaat nu Jade Kooistra, gitaarleerling van Martijn Ensing bij Cultuurhuis Heemskerk. Jade ‘Mijn naam is Jade Kooistra. Ik ben vijftien jaar oud en zit in het vierde jaar van het Gymnasium Felisenum. Ik speel al sinds mijn vijfde gitaar. Ik ben hiermee begonnen omdat ik, toen ik jong was, erg fan was van Dirk Scheele. Hij speelde gitaar, waardoor ik dat ook graag wilde doen en ik vind gitaar spelen nog steeds erg leuk. Ik volg lessen bij Leny Roggeveen. Zij is helaas afwezig vanwege persoonlijke redenen en wordt tijdelijk vervangen door Timon Koomen. Mijn favoriete genres om te spelen zijn klassiek en Spaans/Italiaans.’

Danièle van Os, klassiek gitaar verzorgt het hoofdprogramma en doet mee met een competitie met publieksstemming en finale na 10 concerten. Het concert is 21 juli en begint om 11.00 uur. Na afloop kunt u eventueel genieten van een lunch of high tea in het Chateau. Voor reserveren en meer informatie over het zondagochtendconcert van Marquette Classique kun u emailen naar classique@hotel-marquette.nl of bellen naar 0251 257025.