BEVERWIJK - ‘Art’ is één van de meest bekende en succesvolle toneelstukken van de Franse schrijfster Yasmina Reza. De première van het van oorsprong Franse toneelstuk vond bijna 25 jaar geleden plaats in Parijs en is sindsdien met verschillende prijzen onderscheiden.

In deze fonkelnieuwe uitvoering kruipen Waldemar Torenstra, Thijs Römer en Frederik Brom in de huid van drie vrienden, die al bekvechtend over een wit schilderij hun vriendschap testen.

Het begint allemaal als Serge voor een idioot hoog bedrag een hypermodern doek koopt en zijn vrienden Mark en Ivan uitnodigt om het te komen bewonderen. Mark vindt het een draak van een werk, een reactie die Serge in het verkeerde keelgat schiet. Ivan probeert de boel te sussen – over smaak valt niet te twisten, toch? – maar gooit onbedoeld olie op de al verhitte discussie. Al snel wordt het schilderij een excuus om elkaar eens goed de waarheid te zeggen. Zetten ze zo hun vriendschap op het spel?

‘Art’ is een komedie over vriendschap en wat er gebeurt als die onder druk komt te staan. Nu moet blijken of hun vriendschap echt is of toch slechts een illusie.

Kaarten vanaf € 24,50 voor de try-out op zaterdag 9 februari om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.