BEVERWIJK - Het begon allemaal in 1980. Lucas van Merwijk, toen nog punkdrummer, vertrok van de provincie naar de grote stad Amsterdam om door te breken. Het liep allemaal anders dan gepland. Hij kwam in contact met de salsa muziek van de in Amsterdam wonende Latino's uit New York en raakte al snel verslaafd aan de rijkdom van deze ritmes.

In de donkere en kokende latin nachtclubs van Amsterdam speelde de Hollandse drummer nacht in nacht uit voor salsa danspubliek en ontdekte hij de nauwe verwantschap tussen muziek en dans. Een levenslange zoektocht naar de oorsprong bracht hem naar de wijk Spanish Harlem in New York, waar Salsa voor de NY Latino's hetzelfde was als Soul voor de Afro-Amerikanen. In Latin Devils! wordt de 100 jarige geschiedenis van deze muziek blootgelegd met een knallende band, drie topzangers en tien innemende en betoverende dansers en danseressen.

De dansgroep staat onder leiding van topdansers Rianne Foekema en Miguel Arduin en bestaat verder uit professionele internationaal bekroonde salsa dansers die alle verschillende latin dansstijlen tot in de perfectie beheersen. De drie vocalisten zijn topzangers die hun sporen in de latin- en soulwereld in Nederland en over de grens ruimschoots verdiend hebben. De spetterende live salsa band bestaande uit zeven van de beste latin musici in Nederland.

Kaarten vanaf € 18,50 op zaterdag 19 maart om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.