HAARLEM - Het Orkest Amsterdam & Het Nederlands Project Koor voeren de fantastische orgelsymfonie van Saint-Saëns uit met Leo van Doeselaar, de dubbelkorige Mis van Frank Martin én het Gloria van Poulenc.

Het Orkest Amsterdam (onder leiding van Jacob Slagter) en Het Nederlands Project Koor (onder leiding van Jeroen Spitteler) werken in dit programma samen.

Op het programma staan:
De 3e symfonie met orgel van Saint-Saëns, waarbij organist Leo van Doeselaar het fantastische Cavaillé-Coll orgel bespeelt. Het wordt ook wel de orgelsymfonie genoemd. Ook de niet-klassieke luisteraar kent ongetwijfeld het beroemde thema van deze Orgelsymfonie; De dubbelkorige Mis van Frank Martin. In dit stuk zingen de twee koren elkaar afwisselend toe, maar zingen soms ook samen; Het Gloria van Francis Poulenc, met als solist de sopraan Ingrid Nugteren. Dit Gloria voor sopraan, gemengd koor en orkest uit 1959 is een levendige lofhymne met een groot aandeel voor het orkest. Het stuk begint glorieus net als bij de Gloria's van Bach en Vivaldi.

Uitvoerenden
Leo van Doeselaar, orgel
Ingrid Nugteren, sopraan
Jacob Slagter, dirigent orkest
Jeroen Spitteler, dirigent koor

Programma
Camille Saint-Saens, Symfonie nr. 3 Orgelsymfonie, hele werk
Frank Martin, Dubbelkorige Mis, hele werk
Francis Poulenc, Gloria, hele werk

Goed om te weten
  • Toegangsprijs inclusief drankje en garderobe
  • Servicekosten € 2 per bestelling en € 2 extra bij tickets toesturen
  • Napraten met een drankje en een borrelplank? Bestel samen met uw kaarten het Nageniet Arrangement
  • Website: Het Orkest Amsterdam