HEEMSKERK - De optredens verzorgt door Cultuurhuis Heemskerk tijdens Kerst in Heemskerk op zaterdag 17 december waren een daverend succes. Op het Nielenplein, in de Dorpskerk en in het gemeentehuis waren de hele dag muzikale optredens te zien en te horen. Dankzij de livestream en de radio op het Nielenplein was het mogelijk om van alle optredens iets mee te krijgen.


Voor burgemeester Alexander Luijten was Kerst in Heemskerk een ware culturele vuurdoop binnen de 36 uur dat hij actief is in zijn nieuwe functie. Het volle programma in het gemeentehuis begon met een flashmob van De Danstuin, waarna de kersverse schoolband “De Kerst Kalkoenen” van basisschool De Bareel indruk maakte met hun allereerste optreden ooit na slechts 8 lessen. De rest van de middag kwamen afwisselend leerlingen van alle instrumenten voorbij om uiteindelijk samen te komen met seniorenorkest Divertimento. Met elkaar speelden zij diverse kerstliederen als Silent Night, Rudolph The Red Nose Reindeer en natuurlijk Jingle Bells. De enthousiaste presentatie van Mark van der Jagt zorgde voor een mooie connectie tussen alle muzikanten en het publiek. NOVA Caecilia en het leerorkest sloten de middag af met leerlingen uit groep 6 en 7 van basisscholen De Vlinder en Het Rinket.

Op het Nielenplein was het glibberen tijdens de optredens van de dj-leerlingen van cultuurhuisdocent Glenn Broekhuizen, gelukkig kon het publiek zich in de Dorpskerk opwarmen tijdens het luisteren naar diverse lokale koren. Van (licht-)klassiek tot smartlap en popmuziek, alles kwam voorbij met presentator Jeroen Stam als verbindende factor.

Cultuurhuis Heemskerk kijkt terug op een succesvolle dag, waarin het culturele aanbod van Heemskerk weer goed zichtbaar is geweest. Kerst in Heemskerk was een samenwerking tussen InHeemskerk, Bibliotheek IJmond-Noord, RTV Heemskerk en Cultuurhuis Heemskerk.