BEVERWIJK - Ed Struijlaart brengt een ode aan de gitaar en zijn gitaarhelden. Van de Crossroads van Robert Johnson naar het Seattle van Jimi Hendrix.

Toen Ed op zijn negende Eric Clapton op televisie zag wist hij twee dingen: dat hij zo'n baard en ook zo'n gitaar wilde. Voor de baard moest hij even geduld hebben, maar vanaf dat moment ging de gitaar zijn leven bepalen. In deze theatervoorstelling Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran brengt hij een ode aan de gitaar en zijn helden.

Het waarom Clapton's unplugged optreden zo legendarisch is en waarom Ed Sheeran in zijn eentje, alleen gewapend met een akoestische gitaar en een loopstation, avond aan avond Wembley weet uit te verkopen en waarom de gitaar anno 2018 nog steeds bepalend is in de popmuziek, komt allemaal aan bod in dit ontspannende theaterconcert.

Ed Struijlaart (1979) verbrandt in 2010 al zijn schepen en besluit volledig voor de muziek te gaan. Geen reguliere negen tot vijf baan meer, maar de dood of de gladiolen. Alles moet wijken voor zijn gitaar en de muziek. Ed krijgt van 3FM het stempel Serious Talent, wordt genomineerd voor een 3FM Award, toert in het voorprogramma van BLØF en was meerdere malen te gast bij De Wereld Draait Door. In 2016 brengt Ed een aantal losse singles uit. Tricks Up My Sleeve en Like December worden beiden NPO Radio 2 Topsong en Made of Stars, een duet met Lisa Lois, wordt Moet je Horen plaat op 100% NL. Daarnaast is hij actief als songwriter voor anderen. Zo schreef hij recent samen met Peter Slager, bassist bij BLØF, de titeltrack voor de bioscoophit van 2017 Weg Van Jou en alle muziek voor de musical SOOF.

Kaarten vanaf € 19,00 voor zaterdag 5 oktober om 20.30 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.