BEVERWIJK - Het Rita Hovink Gala wordt georganiseerd door de Vrijstaat Roetz en het Kennemer Theater. Alle artiesten werken belangeloos mee en de volledige opbrengst van de avond gaat naar het KWF.

Op zaterdag 30 november ontmoeten landelijke artiesten en regionale grootheden elkaar op het podium van het Kennemer Theater tijdens een avondvullende hommage aan de veel te vroeg overleden Beverwijkse zangeres Rita Hovink. Artiesten als Ben Cramer en Ida de Nijs komen speciaal naar Beverwijk om bekende en minder bekende nummers van Rita ten gehore te brengen. Ze delen het podium met regionale muzikanten als Ruud Jansen, Mieke Koers, het Ampzing Genootschap, Serge Herman en Annemarieke Bechtold. Ook het koor WazMank doet mee, evenals leerlingen van dansschool de Danstuin. Er is een speciale begeleidingsband geformeerd, geleid door Rob van der Klooster. De muzikale optredens worden afgewisseld met video's en interviews.

Rita Hovink werd op 3 maart 1944 in Beverwijk geboren als Hendriekje Vink. Ze maakte in de jaren zestig en zeventig furore als zangeres en scoorde Nederlandstalige hits als Laat me Alleen en Dolores. Lang heeft Rita niet van haar succes kunnen genieten. Ze overleed in 1979 aan kanker, slechts 35 jaar oud. Rita was ook een begenadigd jazz-zangeres, maar pas met de heruitgave van haar debuutalbum eerder dit jaar kreeg ze daar echt erkenning voor. Op dit album staan prachtige jazz-klassiekers en zingt ze onder andere een duet met Edwin Rutten. Het is in 2019 40 jaar geleden dat Rita overleed, de zangeres zou dit jaar 75 zijn geworden. Een mooie aanleiding om in haar geboorteplaats een eerbetoon te organiseren voor haar trouwe schare fans en alle muziekliefhebbers.

Van Ben Cramer tot Ruud Jansen: landelijke en regionale artiesten brengen uniek eerbetoon aan Beverwijkse zangeres.

Kaarten à € 10,00 voor zaterdag 30 november om 20.00 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.