AMSTERDAM - Eric heeft van jongs af aan bewondering voor diva’s in het theater en in de film, mensen die in wezen onbereikbaar en ongrijpbaar zijn. Hij vond ze spannend en intrigerend om de geheimen die ze vaak met zich meedragen en probeerde tot de kern te komen.

"Diva's dwingen aandacht af, zijn vaak egocentrisch van aard en worden bijna altijd op een voetstuk gezet. Een Diva wordt bewonderd op het toneel, maar is vaak eenzaam in de kleedkamer. Juist dat vind ik spannend en intrigerend. Ze houden afstand tot een ander, ze hebben iets begeerlijks, iets ongrijpbaars en dragen vaak een geheim met zich mee waar je nooit helemaal achter komt. Ik wilde tot hun kern komen.
In dit programma benoem ik tien namen. Er zijn er natuurlijk veel meer, maar ik heb deze keuze gemaakt omdat ik ze van zeer dichtbij zelf heb mogen meemaken. Zijn of hij heeft een specifiek talent waar je niet omheen kunt.”

In deze voorstelling, gelardeerd met muzikale intermezzo's, vertelt Eric op boeiende wijze over zijn persoonlijke ervaringen met deze diva's, zoals Adèle Bloemendaal, Liesbeth List, Hetty Blok, Ramses Shaffy e.a.

Kaarten vanaf € 16,50 voor vrijdag 18 januari om 20.30 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.