HEEMSKERK - Het eind van het seizoen is bijna in zicht van de muzieklessen bij Cultuurhuis Heemskerk. Dat houdt in dat er weer vele voorspelavonden komen en eindpresentaties van zang en diverse muziekinstrumenten. Al deze optredens zijn gratis te bezoeken voor ouders en andere belangstellenden. Het is ook een ideaal moment om te bekijken wat leerlingen leren, kennis maken met een muziekdocent en hoe Cultuurhuis Heemskerk er uit ziet. Ter inspiratie kan de nieuwe brochure ook gelijk meegenomen worden.

Zang
Donderdag 27 juni brengen zowel kinderen als volwassenen die zangles krijgen van Claudette Beltman hun liederen ten gehore. Dit doen ze in kleine groepjes, maar ook solo. De optredens zijn in de grote zaal (B1) van het cultuurhuis en het begint om 19.00 uur. In de pauze om 19.45 uur zijn lekkere hapjes en drinken. Na de pauze gaan de oudere leerlingen en volwassenen zingen.

Keyboard/piano
Vrijdag 28 juni komen de pianospelers aan bod, die les krijgen van Peter Stam. Zij treden op vanaf 19.00 uur. Ook deze eindpresentatie vindt plaats in B1 van het cultuurhuis.

Harpconcert Disney
Een betoverend concert met 20 harpen, die de hal van het gemeentehuis gaan vullen, gaat plaatsvinden op zaterdag 6 juli van 15.30 tot 17.15 uur. Zeer jonge maar ook oudere talentvolle leerlingen gaan prachtigste Disneyliedjes spelen. Gratis koffie/thee/limo en wat lekkers zijn te verkrijgen in de pauze rond 16.15 uur.

Marquette-trio
Een uitzondering op de eindpresentaties is dit concert dat gegeven gaat worden door 3 bevlogen musici en docenten op zaterdag 6 juli om 15.30 uur in B1 van het cultuurhuis. Daniel Strang, op altviool en viooldocent, Martine Belder, cellodocent en Kana Yamguchi op piano geven een prachtig concert met werken van Josef Haydn en Ludwig van Beethoven.

Slotconcert Dwarsfluit
Op zondag 7 juli is het slotconcert van de dwarsfluitleerlingen zeer toepasselijk aangezien dit concert gaat plaatsvinden in het Koetshuis van kasteel Assumburg. Een ieder is vanaf 13.30 tot 15.30 uur van harte welkom om de schitterende dwarsluitstukken te beluisteren van J.S. Bach, A. Dvórok, G.F. Händel, G.P. Telemann en A. Vivaldi.

Piano
De leerlingen van Hans Schoorl verzorgen woensdag 10 juli de eindpresentatie vanaf 19.00 uur in B1 van het cultuurhuis.

Sommige instrumenten zijn zeer geschikt om op al extreem jonge leeftijd te leren bespelen. Er valt dan te denken aan de harp, viool en cello. Vanaf 4 jaar kan er met lessen gestart worden, mits het kind voldoende interesse heeft in het instrument. Tijdens een proefles wordt bekeken of het starten met dit instrument de juiste is en of het kind al zo ver is.

Je bent nooit te oud om nog te leren. Altijd de wens gehad om een instrument te leren bespelen? Dat kan ook heel goed op wat oudere leeftijd. Tevens is muziek beoefenen erg goed als geheugentraining en ontspanning. Neem gerust contact op met één van onze docenten om je wens te bespreken.

Op de website www.cultuurhuisheemskerk.nl staat de agenda met meer informatie over de concerten en kan het nieuwe aanbod (ook theater en tekenen) gelezen worden. Voor meer info kan er gebeld worden naar Cultuurhuis Heemskerk, 0251 836003.