HEEMSKERK - Op dinsdag 30 november van 16.00-17.00 uur vindt in Cultureel Centrum de Jansheeren de eindpresentatie plaats van het project ‘Swingende Senioren’. Zo’n 18 deelnemers tussen de 55 en 85 jaar tonen het eindresultaat van de diverse cursussen die ze sinds eind september gevolgd hebben: dansen, spelen in een popband en DJ. Iedere cursus bestond uit 10 lessen.

De cursussen vonden plaats in Cultureel Centrum de Jansheeren (dansen onder leiding van docente Patty van Haasen) en in Cultuurhuis Heemskerk (popband onder leiding van Hans Chialastri en DJ onder leiding van Glenn Broekhuizen). Het enthousiasme van alle deelnemers is groot. De meeste deelnemers aan de popband hadden nog nooit een instrument gespeeld maar spelen nu op diverse instrumenten (drums, piano, gitaar) een zelfgeschreven nummer. De DJ zorgt op 30 november voor een muzikale omlijsting en kan hopelijk in de toekomst worden ingezet om plaatjes te draaien bij een dansevenementen voor senioren dat het cultuurhuis voor ogen heeft.

Het doel van het project Swingende Senioren is om zowel vitale als minder vitale senioren te laten ervaren dat ze ondanks hun leeftijd veel meer kunnen dan ze denken en ontdekken hoe het deelnemen aan een culturele activiteit kan bijdragen aan hun gevoel van welbevinden.

Door dit project wil Cultuurhuis Heemskerk niet alleen de deelnemers maar ook andere senioren enthousiasmeren om aan actieve kunstbeoefening te gaan doen. Vanaf januari zijn er vervolgcursussen gepland op het gebied van dans, muziek en beeldend. De cursussen zullen plaatsvinden in het cultuurhuis en bij andere cultuuraanbieders in de gemeente zoals Dance Studio Patty. Meer informatie is te vinden vanaf december op www.cultuurhuisheemskerk.nl

Vanwege de corona maatregelen is de eindpresentatie alleen toegankelijk voor een beperkt aantal genodigden. De presentatie wordt gefilmd en het resultaat is vanaf begin december te zien op het YouTube-kanaal van Cultuurhuis Heemskerk. Zo kunnen niet alleen familieleden, vrienden en kennissen van de deelnemers maar ook andere geïnteresseerden het prachtige resultaat van dit project bekijken.

Cultuurhuis Heemskerk heeft ‘Swingende senioren’ kunnen organiseren en uitvoeren met subsidie van het Lang Leve Kunst Fonds en een kleine bijdrage van de gemeente Heemskerk.