BEVERWIJK - In de voorstelling ‘Helela Mama!’ keert Zuid-Afrika naar Beverwijk, om het publiek kennis te laten maken met de opzwepende muziek en cultuur van Zuid-Afrika. De tien powervrouwen van Abafazi brengen een eerbetoon aan hun iconische 'heldinnen', die een lans hebben gebroken voor de vrijheid.

De Afrikaanse drum, de marimba en hun stemmen zijn de basisinstrumenten. Van Oudsher is de Afrikaanse druk een vooral door mannen bespeeld instrument, maar de kleurrijke en energieke Abafazi zetten dit stereotypebeeld op zijn kop!

Zuid-Afrika kent maar liefst 11 officiële talen, die in hun oorsprong verbonden zijn met de volkeren die een plek in de Rainbow Nation hebben gekregen. De kostuums van de Abafazi zijn voomgegeven in de traditie van deze verschillende volkeren. Zo vertegenwoordigd elk kostuum een specifieke cultuur, herkenbaar door stijl, kleurgebruik en patronen.

Een Afrika-belevenis om nooit te vergeten!

Kaarten vanaf € 24,50 voor dinsdag 23 april om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.