OVERVEEN - Op zondag 28 januari treedt de Nederlands-Iraanse sopraan Lilian Farahani op in het Gemeentehuis van Bloemendaal. Ze wordt begeleid door pianist Maurice Lammerts van Bueren, een van de meest begenadigde liedbegeleiders van ons land.


In het liedprogramma Nomad stort Lilian Farahani zich vol overgave op de muziek van Ravel, Piazzolla, Vali, Dvorák en Ramirez. Van de beschaafde ingetogenheid van het gangbare liedrecital is weinig sprake. Zij kiest voor stevige vertolkingen, vol vuur en verbeelding. Lilian heeft een aantrekkelijk, vol en dynamisch geluid. De liederen die zij tijdens het concert zingt zijn terug te vinden op haar tweede CD Nomad die deze maand uitkwam. De muzikale reis voert naar Frankrijk, Spanje en Perzië. Een exotische nomadentocht vol passie en romantiek.

Lilian Farahani studeerde cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en de Dutch National Opera Academy in Amsterdam. Daarna volgde een voorspoedige carrière als opera-, lied- en concertzangeres. Bij De Nationale Opera vertolkte ze onder meer de rollen Carolina (Il matrimonio segreto), Papagena (Die Zauberflöte) en Zerlina (Don Giovanni). Verder soleerde ze bij het London Symphony Orchestra, het Residentie Orkest Den Haag, het Nederlands Kamerorkest, het Orkest van de Achttiende Eeuw en het Nederlands Blazers Ensemble. Lilian Farahani zingt ook graag hedendaagse muziek. Zo schitterde ze bij De Nationale Opera in Kaija Saariaho's opera Innocence. De rol van The Bride in die opera vertolkte ze eerder bij de The Royal Opera in Londen.

Het concert begint om 11.00 uur (zaal open 10.30 uur). Een kaart kost € 24,-. Jongeren tot 26 jaar betalen €12,-. Kaarten zijn online te koop via www.muzenforum.nl en op de dag van het concert aan de zaal (alleen pinbetaling), Bloemendaalseweg 158 in Overveen.

Stichting Muzenforum organiseert ieder jaar van september t/m april acht zondagochtendconcerten. Diversiteit in het aanbod staat voorop: van solisten tot ensembles en zowel instrumentaal als vocaal. Op de website www.muzenforum.nl vindt u meer informatie over het concert.