HAARLEM - Er zijn verschillende activiteiten bij patronaat de aankomende week. Hier de planning van 9 tot en met 14 september.

9 september

Trash Boat

De upcoming Britse punkrock band Trash Boat komt voor een exclusieve headline show naar Haarlem. De meest recente plaat 'Crown Shyness' uit 2018 klinkt als ergens tussen dynamische poppunk en catchy melodieuze hardcore. Daarnaast staat de band bekend om hun energieke live shows, zoals ze al bewezen tijdens een van hun vele support slots in Nederland voor shows van While She Sleeps, As It Is en The Wonder Years. De band is ontstaan in 2014 en debuteerde twee jaar later met hun veelgeprezen album 'Nothing I Write You Can Change What You've Been Through'.Ontstaan in de broeierige hitte van Florida komt de progressieve post-hardcoreband Capstan. De band werd onlangs getekend door het prestigieuze platenlabel Fearless Records en bracht direct hun eerste wapenfeit uit, catchy single 'Stars Before The Sun'.Doll Skin is een keiharde rock 'n' roll band uit de woestijn van Phoenix, Arizona. De vier meiden zijn uitgegroeid tot een geduchte toermachine, die nu voor de eerste keer naar Europa komen!
https://www.patronaat.nl/9-9-2019/trash-boat-uk-%2b-capstan-usa-%2b-doll-skin-uk-.

11 september

Boris McCutcheon & The Saltlicks

Zijn high desert waltzes en aanstekelijke rootsrock doet denken aan Calexico, Steve Earle en Guy Clark. Boris McCutcheon & The Saltlicks speelde al op veel Nederlandse festivals zoals o.a. het Blue Highways festival. Hij bracht dit jaar een wonderschoon nieuw album uit: 'I’m here. Let me In'. Er verschenen al lovende recensies in o.a OOR, Lust For Life en Popmagazine Heaven. “ De woestijn americana van McCutcheon en zijn warme donkerbruine stem zijn al jaren een graag geziene gast op de Nederlandse podia. Dit zijn het soort liedjes die woestijnwolf Boris tot een fenomeen en deze plaat tot een voltreffer bombarderen.." - Marcel Haerkens, OOR. Boris is ook al weer bezig met een album dat halverwege volgend jaar zal verschijnen.Support komt deze mooie avond van niemand minder dan Bard Edrington V, met wie Boris in een ander bandje zit: The Hoth Brothers, die nu net een nieuwe cd uit hebben (zie de video-clips elders op deze pagina). Bard speelt overigens ook nog tijdens het optreden van Boris mee als gastmuzikant, dus dat wordt driebubbele pret, eigenlijk!
https://www.patronaat.nl/11-9-2019/boris-mccutcheon-the-saltlicks-usa-%2b-bard-edrington-v-usa-

12 september

Vola

De Deense progressieve metalband VOLA is een graag geziene gast in Haarlem. De band gooide hogen ogen met de show op Complexity Fest 2018 en deed dat nog eens dunnetjes over toen ze hier vorig jaar stonden met Monuments. Met de release van het gloednieuwe, tweede album 'Applause Of A Distant Crowd' duikt de band qua thematiek diep in een aantal maatschappelijke problemen. Muzikaal is het een mix van 70’s progressive rock, moderne elektronica, industrial en moderne metal afgemaakt met de meeslepende zanglijnen van frontman Asger Mygind. VOLA is in 2006 opgericht en debuteerde in 2015 met het in eigen beheer uitgebrachte 'Inmazes'. Sindsdien speelden ze op festivals als Euroblast en ProgPower, en werden ze getekend door Mascot Label Group.Special guest Uneven Structure weet groovy polyritmische gitaarriffs samen te smelten met gelikte ambient gitaar-leads. Afkomstig uit Frankrijk, werd de band opgericht in 2008 en debuteerden ze drie jaar later met “Februus”, die zelf weer werd opgevolgd door conceptalbum ‘La Partition’ in 2017. Beide albums werden door de pers geroemd vanwege de creatieve en technische songwriting. Tegelijkertijd toerde de band door Europa, onder andere met bands als Twelve Foot Ninja en Textures. Op dit moment is het wachten op album nummer drie dat in september 2019 verwacht wordt.Arch Echo maakte grote indruk als support van Plini vorig jaar in patronaat. De instrumentale, progressieve fusionband staat bekend om hun indrukwekkende instrumentbeheersing, die de muzieknerd in ons allen in vervoering weet te brengen.De progressieve metalband Rendezvous Point is een van de meest belovende namen uit Noorwegen met o.a. Baard Kolstad (Leprous) en Petter Hallaråker (ICS Vortex) in de gelederen.Schiermann is het solo project van virtuoze gitarist Chris Schiermann, waarbij hij op een avontuurlijke manier omgaat met aanstekelijke melodieën en creatieve grooves.
https://www.patronaat.nl/12-9-2019/vola-dk-%2b-uneven-structure-fr-%2b-arch-echo-%2b-rendezvous-point

13 september

L'Atelier

Na een kleine zomerstop is Solide Groef weer terug in Patronaat. Na meerdere goedbezochte edities hebben de heren ditmaal L'Atelier uitgenodigd. Het Amsterdamse duo met een voorliefde voor house en hiphop, levert steady zeer energieke dj sets wat ze eerder al residenties in Studio 80, Chicago Social Club en de ZeeZout festivals opleverde.Naast L 'Atelier ook Subduction & Stone Man en uiteraard ook de huismeesters van Solide Groef Muzicnt en STEF op het affiche. Verwacht warme synths, Lo-Fi beats in een gezellige woonkamer vol planten en muziekliefhebbend publiek.
https://www.patronaat.nl/13-9-2019/solide-groef%3a-l%27atelier

14 september

Wiegedood

Deze avond staat volledig in het teken van ‘De Doden Hebben Het Goed’-trilogie van de Belgische black metalband Wiegedood, bestaande uit leden van Oathbreaker en Amenra. Drie imponerende platen met elk vier songs vol van nihilisme en neerslachtigheid, gevangen in een verschroeiende sound, hartverscheurende melancholie en beklemmende gejaagdheid. Samen vormen de albums een eerbetoon aan Florent Pevée van noise rockband Kabul Golf Club. Een veel te vroeg overleden muzikant en vriend van de band, die niets anders dan trots zou zijn geweest op deze ode. Wiegedood is in 2014 opgericht en debuteerde een jaar later via het Belgische Consouling Sounds. Live maakte de band de afgelopen jaren indruk dankzij hun intense, rauwe en bovenal eerlijke shows zonder theatrale elementen, bijvoorbeeld op festivals als Roadburn, Incubate en Soulcrusher.
https://www.patronaat.nl/14-9-2019/wiegedood-b-

Vunzige Deuntjes

Vunzige Deuntjes, het gezelligste feestje van Nederland en Vlaanderen komt terug naar Haarlem. Perfect voor je vaste dosis hip-hop, r&b en dancehall tunes! Meer info volgt.
https://www.patronaat.nl/14-9-2019/vunzige-deuntjes