BEVERWIJK - Francis van Broekhuizen is, sinds haar optredens in het televisieprogramma Maestro en haar glansrol in Carmen van Tania Kross, een van de bekendste operazangeressen van Nederland.

Zang heeft in haar persoonlijke leven een heel belangrijke rol gespeeld en ze is een vurig pleitbezorger van de schoonheid en de heilzame werking van klassieke muziek. Francis beschikt over enorme kennis van de muziekgeschiedenis en vertelt daar graag over op de haar kenmerkende directe, droogkomische toon.

Haar eigen voorstelling Bij Twijfel Hard Zingen is een concert, theatercollege en een zelfhulp-retraite ineen. Met allesspeler Gregor Bak aan de piano neemt Francis het publiek mee op reis, zingt haar favoriete aria's en liederen, vertelt waarom die muziek haar zo raakt, en welke die in haar persoonlijke leven speelt. Ze stamt uit een familie waarin men zich al generaties lang met muziek bezighoudt. Zelf merkte Francis dat er in moeilijke bepalende fases in haar leven maar één ding op zat, gehoor geven aan haar levensmotto: bij twijfel, hard zingen.

Kaarten vanaf € 20,00 voor donderdag 28 november om 20.30 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.