BLOEMENDAAL - Op zondagochtend 24 september start het nieuwe concertseizoen van Muzenforum. Het vermaarde Cello Octet Amsterdam verzorgt de aftrap met werken van hedendaagse componisten.


Cello Octet Amsterdam is een veelzijdig ensemble dat nationaal en internationaal een begrip is geworden. Het is het enige vaste ensemble in deze samenstelling ter wereld. Er is dan ook weinig origineel repertoire voor een bezetting van acht celli. Daarom speelt het octet stukken die speciaal voor hen werden geschreven, naast bewerkingen van bestaande stukken. Tijdens het concert in Bloemendaal spelen de acht cellisten werken van Philip Glass, Sofia Gubaidulina, Arvo Pärt, Theo Loevendie en Kate Moore. Het zijn stuk voor stuk componisten waarmee ze nauw samenwerkten. Arvo Pärt zei na de première van zijn eerste stuk voor het Octet: ‘Het Octet is goud waard, ik heb dit ensemble 10 jaar te laat ontdekt.’ Optredens brachten het Cello Octet op podia en festivals in Europa, de Verenigde Staten, Midden- en Zuid-Amerika, Azië en het Midden-Oosten. Het octet heeft inmiddels 20 cd’s opgenomen.

Het concert begint om 11.00 uur (zaal open 10.30 uur). Een kaart kost € 24,-. Jongeren tot 26 jaar betalen €12,-. Kaarten zijn online te koop via www.muzenforum.nl en op de dag van het concert aan de zaal als het concert (alleen pinbetaling), Bloemendaalseweg 158 in Overveen.