HAARLEM - Na een zittende editie vorig jaar, keert het TAPT Festival dit jaar weer terug naar Haarlem. Samen met maar liefst 12 brouwerijen toveren ze het Burgemeester Reinaldapark op 29 & 30 juli om tot een heuse biertuin. Voor Haarlemmers betekent dat: lang tafelen met je vrienden en vriendinnen, spelletjes spelen, heerlijk eten, uitbundig dansen en verrast worden door te gekke bieren. Het mag en kan eindelijk weer.

TAPT staat bekend als hét festival voor iedereen die houdt van een drankje, een hapje en wellicht een spelletje. In tegenstelling tot andere bierfestivals, is enige kennis van speciaal bieren geen vereiste om te genieten. "Een frisse versie van het bierfestival, waar niks moet en (bijna) alles mag!" Op het festival wordt podium gegeven aan bekende landelijke brouwerijen, zoals Brouwerij 't IJ, Two Chefs Brewing en Gebrouwen door Vrouwen, en natuurlijk zijn locals Jopen en 't Uiltje ook aanwezig. Elke brouwer heeft zijn mooiste bieren meegenomen, die de bezoekers gedurende de hele dag kunnen proeven.


Aangezien de meeste TAPT-festivals in de vroege uurtjes al beginnen, wordt er uitermate goed voor de bezoekers gezorgd. Zo is er een ruim aanbod aan lekker eten te verkrijgen en kunnen bezoekers deelnemen aan verschillende activiteiten. Denk hierbij aan een ouderwets potje jeu-de-boules en een niet zo silent disco, speciaal georganiseerd door Jopen. Er wordt naast de ruime bierkeuze ook gedacht aan heerlijke wijn en zelfs cocktails, zodat ook niet-bierliefhebbers zich kunnen vermaken.

Tickets voor het TAPT Festival in Haarlem zijn te krijgen via de volgende link: https://taptfestival.nl/festival/tapt-festival-haarlem/