BEVERWIJK - Van woensdag 7 tot en met zaterdag 10 augustus bruist het centrum van de stad weer volop. De jaarlijkse feestweek is meer dan ooit een mix van sportieve evenementen en gezelligheid met diverse optredens. Natuurlijk is de harddraverij op donderdag het vaste ijkpunt en ook de wielerronde is weer van de partij. Nieuw is het beachvolleybaltoernooi op vrijdagmiddag, de verwachtingen hiervan zijn hooggespannen.

Tip van de stal
Het is inmiddels een traditie geworden om op de avond voorafgaand aan de harddraverij alvast naar het centrum van Beverwijk te komen om daar, onder het genot van een drankje, de laatste nieuwtjes over de paardenkoers te horen. Welke paarden presteerden in de afgelopen weken goed en wie heeft de grootste kansen op een finaleplaats in Beverwijk? Deze ‘tip van de stal’ kan de goklustigen wellicht waardevolle informatie opleveren. In café Zimple (Zeestraat 1b) zullen op woensdagavond 7 augustus Mats van der Zon en John Keijer optreden. Gezelligheid is dus bij voorbaat al gegarandeerd…!

Harddraverij
De harddraverij vindt in Beverwijk altijd plaats op de tweede donderdag van augustus en die valt dit jaar al vroeg in de maand. De Breestraat zal zich op 8 augustus ongetwijfeld weer vullen met een gemêleerd publiek. De een komt om een gokje te wagen, de ander om vrienden en bekenden te ontmoeten. Weer een ander gaat gewoon heen voor de gezellige sfeer, want tijdens dit evenement is de winkelstraat van de stad in feite één groot terras met de zinderende paardenkoers als het grote middelpunt. Lukt het Lindsey Pegram na zeges in 2017 en 2018 voor de derde keer om de harddraverij in Beverwijk te winnen? Op dinsdag 6 augustus zal de loting worden verricht, de paarden zullen donderdag 8 augustus vanaf ongeveer 13.30 uur gaan draven. Wie na afloop nog even wil doorfeesten, kan natuurlijk in café Zimple terecht, waar de zangers Rocky Vosse (foto) en Koen Raadt het publiek zullen vermaken.

Beachvolleybaltoernooi
Het nieuwe spektakel van de vrijdagmiddag tijdens de feestweek. Op twee velden van 10 x 18 meter zullen maximaal veertien teams tegen elkaar strijden tijdens de eerste editie van dit nieuwe evenement. Dat de belangstelling groot is, blijkt wel uit het feit dat bij het publiceren van dit bericht nog maar enkele plaatsen voor teams beschikbaar zijn. Wie nog een team wil inschrijven (beachvolleybal@eventmaker.nl) moet snel zijn. Maar liefst zestig kuub zand laat de organisatie aanrukken om de beachvolleybalvelden op de Breestraat (ter hoogte van kookwinkel Tegel) te kunnen aanleggen. Vanaf 14.00 uur zal door de teams een sportieve strijd worden geleverd en DJ Volta zorgt daarbij voor wat opzwepende klanken.

Smartlappenfestival & Robert Pater
Al enkele jaren zeer succesvol tijdens de feestweek van Beverwijk en daarom ook dit jaar opgenomen in de programmering is het smartlappenfestival. Heerlijk meezingen op de leukste, meest foute smartlappen aller tijden…! Een geweldige show, waaraan door velen wordt meegewerkt. Want iedereen heeft wel een favoriete smartlap die goed mee te zingen is, toch…? Op het podium van café Zimple zullen weer diverse onvermoede talenten tot ontplooiing komen. Als klap op de vuurpijl zal later op de avond zanger Robert Pater een optreden verzorgen. Zijn vrolijke Nederlandstalige liedjes werken al net zo aanstekelijk op het publiek als de smartlappen van eerder op de avond, zodat stil blijven staan eigenlijk geen optie is.

Wielerronde van Beverwijk
Het was nog even spannend of de Wielerronde van Beverwijk dit jaar doorgang zou kunnen vinden, want het wielercomité kampte met een gat in de begroting. Dankzij de gemeente Beverwijk en nieuwe sponsors is men erin geslaagd om ook dit jaar de wielerkoers door het centrum van de stad te kunnen laten plaatsvinden. Dit jaar gebeurt dat op de zaterdagmiddag, om 13.30 uur wordt het startschot gegeven voor de Sportklasse en om 15.00 uur voor de Elite/Beloften/Amateurs. Aan de opzet van het evenement is verder niets gewijzigd, de wielrenners rijden hun rondjes over de Breestraat, Peperstraat, Koningstraat en Zeestraat. Aan het eind van de middag zal bekend zijn wie zich dit jaar de winnaar mag noemen van deze altijd weer spannende wedstrijd.

Eddy Walsh en Dave Miller
Entertainment van de bovenste plank op zaterdagavond. Zanger Eddy Walsh trad al meerdere malen op tijdens de feestweek van Beverwijk en heeft ruimschoots bewezen dat hij elke zaal moeiteloos mee krijgt. Of hij nu een nummer van Hazes inzet of het wat stevigere Nederpopgeluid, met Eddy Walsh in huis is het altijd feest. Net als Eddy Walsh is ook zanger Dave Miller één van de vaste artiesten in café Bolle Jan te Amsterdam. Dave won als jonge jongen de grootste talentenjacht van Amsterdam en trad daardoor meteen op voor 45.000 mensen tegelijk. Dat was in 1996, inmiddels heeft hij een schat aan podiumervaring opgedaan en treedt hij door het hele land op met een mix van Nederlandstalige liedjes en popsongs uit de jaren 70 en 80. Kortom, twee rasartiesten die op zaterdagavond de feestweek van Beverwijk op waardige wijze zullen afsluiten.