BLOEMENDAAL - Op zondag 26 februari om 11.00 uur treden Matthijs Koene en barokensemble Les Pastourelles op in het Gemeentehuis van Bloemendaal. Op het programma staan werken van o.a. Scarlatti, Leclair en Telemann.

Matthijs Koene wordt internationaal gezien als een van de meest vooraanstaande panfluitisten. Matthijs studeerde cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en werd kort daarna benoemd tot hoofdvakdocent panfluit aan hetzelfde instituut. Met zijn grensverleggende aanpak is hij er in geslaagd om de panfluit te introduceren in de klassieke muziekwereld. De eigentijdse metalen panfluit die hij ontwikkelde met Fentrop Orgelbouwers heeft daar zeker aan bijgedragen. De presentatie van de nieuwe metalen panfluit in september 2022 kreeg veel aandacht op radio en tv.

Met het ensemble Les Pastourelles bewijst Matthijs Koene dat barokmuziek het uitgelezen repertoire is om te bewerken voor de panfluit. Het ensemble bestaat naast Matthijs Koene uit Elise Dupont, barokviool, Franc Polman, barokviool, Octavie Dostaler-Lalonde, barokcello en Siebe Henstra, klavecimbel. Op het programma staan werken van o.a. Alessandro Scarlatti, Jean-Marie Leclair en Georg Philipp Telemann.

Het concert begint om 11.00 uur (zaal open 10.30 uur). Een kaart kost € 24,-. Jongeren tot 26 jaar betalen €12,-. Kaarten zijn online te koop via www.muzenforum.nl en op de dag van het concert aan de zaal als het concert (alleen pinbetaling), Bloemendaalseweg 158 in Overveen.

Stichting Muzenforum organiseert ieder jaar van september t/m april acht zondagochtendconcerten. Diversiteit in het aanbod staat voorop: van solisten tot ensembles en zowel instrumentaal als vocaal. Op de website www.muzenforum.nl vindt u meer informatie over het concert.