HEEMSKERK - Dat de regio barstensvol talent zit, dan kunnen we vrijdag 17 maart horen en zien bij Podium Laurentz, het roemruchte podium waar eerder onder de naam Donkey Shot en de Nozem en de Non vele grote namen hebben staan schitteren.

Nu is het de beurt aan de beginnende bandjes en de supertalentvolle leerlingen van de samenwerkende muziekscholen uit Heemskerk, Beverwijk en Bloemendaal. De bands presenteren eigen werk en enkele covers. Wekelijks worden ze bij hun repetities gecoacht door docenten van het Cultuurhuis Heemskerk, het Centrum voor de Kunsten Beverwijk en Muziekschool Bloemendaal. Deze muziekscholen werken samen onder de noemer Regionaal Talent Centrum om het maximale voor hun talenten te kunnen betekenen.

Op 17 maart betreden de volgende bands het podium: BA-REAL! (Heemskerk), Band Bloemendaal (Bloemendaal), Kings & Queens (Beverwijk), Paint Dry (Beverwijk), Twisted (Beverwijk) en een band uit Heemskerk die zo pril is, dat ze nog geen naam hebben. Om de gevarieerdheid te laten zien halen we twee bands uit dit rijtje even naar voren.

BA-REAL!
De eerste is BA-Real!, zes leerlingen van basisschool De Bareel. Nog geen jaar spelen ze samen. Eerder traden ze op voor een laaiend enthousiaste menigte tijdens het Winterfeest in het gemeentehuis Heemskerk; een nu al legendarisch concert! Toen heette ze nog de KERSTKALKOENEN. Nu zijn ze BA-REAL! met op drums Jesse, op bas Jurre, gitaar van Tabe en de zangers Nina, Emma en Merel.

Paint Dry
De band met de meeste vlieguren aanstaande vrijdag is Paint Dry uit Beverwijk. De vier jonge studenten Nout, Melle, Stef en Noah spelen al zo’n tien jaar samen onder de bezielende leiding van Stefan Franssen, drumdocent en bandcoach van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk. Hun muziek is jazzy, funky en groovy met eigenzinnige instrumentale covers uit heden en verleden. Laat je verassen door deze ambitieuze talenten en hun avontuurlijke repertoire.

Nog meer talent op tweede bandjesavond
Nog zo’n prachtige avond om kennis te maken met talent uit de regio bieden de muziekscholen op 14 april. Wederom spelen hun bands dan in Laurentz. Als headliner die avond staat GENTLE op het programma. Deze band heeft al een behoorlijk reputatie in de regio opgebouwd en wordt zelfs getipt voor het Young Art Festival. Overigens zijn de programmeurs van het Young Art Festival beide bandjesavonden aanwezig in Laurentz. Je weet dus maar nooit.

Gratis entree
De bandjesavond wordt op 17 maart aangeboden in Podium Laurentz aan de A. Verherentstraat 1 te Heemskerk. De deuren gaan 19:30 uur open. Rond 22:15 uur klinken de laatste akkoorden. Entree is gratis. Meer informatie is te vinden op www.podiumlaurentz.nl