AMSTERDAM - Op bezoek bij SV Buitenveldert hebben de ongeslagen vrouwen van ADO`20 de zesde zege op rij weten te boeken. Onder herfstachtige omstandigheden won de Heemskerkse formatie van trainer Patrick Hulshof met 2-4.


Waar ADO`20 in de eerste vijf wedstrijden liefst 28 maal het net vond bleek dat het in Amsterdam een stuk moeizamer ging. Na een dik half uur namen de gasten echter toch een voorsprong via Rosa Kruijver en deze werd vlak voor de rust verdubbeld door een treffer van Nina Roskam.

Toen Roskam vlak na de rust na een knappe individuele actie haar tweede van de middag maakte leek het duel gespeeld, maar door een foutje achterin kwam Buitenveldert iets dichterbij. De Amsterdammers voerden de druk op, maar uit een messcherpe counter wist Tara Noom de marge weer op drie te brengen. Buitenveldert scoorde nog eenmaal tegen, maar daar bleef het bij al kreeg ADO`20 nog wel fikse tegenvaller te verwerken toen Michelle van der Heiden geblesseerd uitviel en mogelijk enkele weken niet inzetbaar is.

Koploper ADO '20 speelt komende zondag om 12.00 uur op De Vlotter tegen middenmoter RKHVV.