HEEMSKERK - Zaterdag 9 december was de start van een druk wedstrijdweekend voor de selectie van TOSS. De meiden van middenbouw niveau 3 moesten vroeg op voor hun eerste plaatsingswedstrijd in Amsterdam. Fajah Soffner, Noémi Rettob, Anaïs van Raaij, Lizzy Driessen, Elaia Boot-Olazabal en Claire Veenman turnden zich samen als team naar het brons, een zeer goede prestatie! Voor Fajah, Noémi en Anaïs hun eerste echte wedstrijd in de middenbouw niveau 3, spannend dus en deze zenuwen waren helaas op balk bij Fajah en Anaïs goed voelbaar, maar een goede les voor de volgende keer in januari.

Goede prestaties werden gehaald op brug, waar door alle meiden kipjes gehaald werden en salto's werden geturnd. De meiden mochten op vloer hun wedstrijd afsluiten en dat werd met volle overtuiging gedaan, complimenten! Geturnd werd er als team, maar hele knappe prestatie van Claire, want individueel was zij met ruim 2,5 punt eerste van alle turnsters in deze wedstrijd.


's Middags turnde het supplement D team, bestaande uit Anne-Floor de Haas, Fiene de Groot, Fenna Weijers en Giulia Muller, hun eerste teamwedstrijd van het seizoen in Amsterdam .
Ze begonnen op balk waar Fiene een beetje pech had, maar Giulia en Anne-Floor keurige oefeningen neerzette. Fiene maakte dit op vloer helemaal goed met een nieuwe serie en een goed uitgevoerde oefening. Giulia en Fenna turnden hier eveneens een goede vloeroefening. Op sprong werden er ruime sprongen geturnd met goede landingen. Deze meiden mochten afsluiten op brug waar strak en groot geturnd is. Deze meiden eindigden op een mooie 6e plaats.


Zondagochtend 10 december startten de middenbouw niveau 5 turnsters: Bente van Elst, Feline Roemer, Ilana de Jong en Femm de Wit. Ze begonnen de wedstrijd in Beverwijk met zeer knappe en hele mooie vloeroefeningen, waar Bente zelfs het derde vloercijfer turnde van de wedstrijd! Op balk waren er helaas behoorlijke zenuwen en kwam het grote turnen, niet geheel uit de verf. Sprong en brug was weer erg sterk waar Ilana zelfs het hoogste brugcijfer turnde, kanjer! Samen met twee turnsters van Be Quick eindigde de meiden vandaag, op maar 0.125 punt van de nummer 2, op een derde plaats! Een mooie bronzen medaille, super goed gedaan meiden!

In Amsterdam mocht deze zondagochtend het supplement E team turnen, bestaande uit Lieke Opdam, Liz Kossen, Liz Rentenaar, Jytte Appel en Tamar Möhlmann. Zij hebben goede verbeteringen laten zien ten opzichte van de wedstrijd van twee weken geleden. Op vloer hebben deze meiden prachtige vloeroefeningen laten zien. Ook op sprong is er goed geturnd en op brug hebben de meiden laten zien dat zij hier de afgelopen weken hard aan gewerkt hebben. Een goede tweede kwalificatiewedstrijd resulteerde voor deze meiden in een bronzen medaille!


En ook in Alkmaar werd dit weekend geturnd. Irma Warns had hier haar tweede plaatsingswedstrijd in divisie 1. Ze opende de wedstrijd op sprong met een keurige tsukahara gehoekt. Ze kreeg van de jury een mooie 12.200. Op brug turnde ze haar oefening keurig door, maar viel helaas bij de afprong. Het derde toestel was de balk. De afgelopen weken heeft ze heel erg op stabiliteit getraind en das was goed te zien. Alleen 1 verbinding niet doorgeturnd maar verder alleen een paar kleine wiebeltjes. Ze werd beloond met een 11.100. Als laatste was het onderdeel vloer. Een sticklanding uit haar anderhalve schroef, mooie gymnastische sprongen en een strakke choreografie leverde haar en mooie 11.467 op. Met 44.017 eindigde ze op de 11e plaats


De meiden niveau 4: Mirthe Zondervan, Dijn Hoorn, Fiene Duiker, Noa-Lynn Aardenburg, Lilly Ilbrink en Djunah Jong, mochten als allerlaatste van het weekend hun wedstrijd turnen in Beverwijk. Met hier en daar behoorlijke zenuwen hebben ze alle 6 laten zien wat ze waard zijn! Met sterke oefeningen op Brug met goede opzwaaien en zwaaien. Op vloer lieten ze zien groot te kunnen turnen! Met nog kleine verbeterpunten een hele goede eerste wedstrijd! En dat werd eveneens als niveau 4 en 5 beloond met het brons!


Wij kijken terug op een geslaagd weekend!