HEEMSKERK - De Heemskerkse handbaldames hebben 3 weken rust gehad. Dat kwam door de voorjaarsvakantie en een verplaatste wedstrijd. Het kwam goed uit voor het team van trainer/coach Zoran Jovanovic dat zij een aantal weken geen wedstrijden hoefde te spelen. DSS had namelijk te kampen met personele problemen. Door een flink aantal blessures binnen de ploeg draaide het team de weken voor de rustperiode veelal op invalkrachten. Afgelopen weken herstelde een aantal speelsters goed, alhoewel de ernstiger geblesseerden langer van de baan zijn (Britt van Elsacker en Janna Langeveld).

Toch stond DSS nog niet met een volledige fitte selectie op het veld toen zij donderdagavond 9 maart om 20.00 startte tegen de reserves van VZV uit ’t Veld.
Aan het begin van de wedstrijd miste DSS aanvallend een aantal kansen, terwijl VZV de kansen wel benutte. De afspraken in de dekking van DSS leken niet goed te worden nageleefd, want een paar speelsters van de ploeg uit ‘t Veld konden makkelijk van afstand schieten of tussen de speelsters van de thuisploeg door manoeuvreren. Na ongeveer 5 minuten spelen was de stand 3-5. Vervolgens nam DSS aanvallend wat meer initiatief. Via een penalty en twee schoten vanaf de opbouwposities maakte DSS bij 6-6 weer gelijke stand. En de Heemskerksen pakten door. Via mooi opzette aanvallen die goed werden doorgespeeld naar de speelster die de beste doelkans had, sloeg DSS zelfs een klein gaatje 14-11. Kim de Ruyter had hier een mooi aandeel in met verrassende schoten. In de laatste 5 minuten van de eerste helft zakte het spel weer een beetje in. Dat kwam doordat de gasten besloten mandekking te geven aan de Kim de Ruyter en daar had DSS niet zo snel een antwoord op. Het gevolg daarvan was dat VZV qua stand weer op DSS inliep en het bij rust een minimaal verschil was, 15-16.
Na de rust kwam de Heemskerkse ploeg niet scherp uit de kleedkamer. Aanvallend werden kansen weer gemist en in de dekking werd onvoldoende samengewerkt waardoor de ruimtes tussen de verdedigers te groot waren. Daar maakten de speelsters van VZV handig gebruik van. Het verschil op het scorebord werd groter (15-18). Halverwege de 2e helft leek de wedstrijd zelfs een beetje gespeeld toen DSS tegen een achterstand van 5 punten aan keek (16-21). Maar toen rechtte DSS haar rug. Er veranderde iets.

Invalspeelster Marcella Deen, die na lange tijd haar rentree op invalbasis maakte bij de hoofdmacht, werd een aantal keer gezocht en gevonden op de cirkelpositie. Ze wist daarvandaan te scoren en penalty’s af te dwingen (18-22). Toen VZV compacter ging staan om haar beter te verdedigen kwam er meer ruimte voor de hoekspeelster Maxime Sinnige. Zij maakte dankbaar en gretig gebruik van de kansen en benutte deze allemaal (20-23)! Aanvallend was DSS dus een stuk actiever, maar ook verdedigend tapte zij uit een ander vaatje. Er werd meer samengewerkt en beter gesloten. Daardoor werden de ruimtes kleiner en kwam VZV moeizamer tot scoren. Daarnaast speelde keepster Indy Bangma van DSS een goede wedstrijd door een aantal open kansen te stoppen en daarmee vertrouwen aan de ploeg te geven (22-24).

De sfeer in Sporthal de Waterakkers veranderde. Het publiek werd opgezweept en met name de jeugd, die met klappers de Heemskerksen aanmoedigen, brachten meer ambiance. Door al deze factoren kwam DSS terug in de wedstrijd (27-28 en 28-28). Met nog 6 minuten te spelen kwam de thuisploeg voor het eerst sinds lange tijd weer op voorsprong bij 29-28 door een benutte penalty van Angelique de Groot. Die voorsprong werd zelfs in de laatste minuten van de wedstrijd nog vergroot door 2 extra penalty’s, een schot vanaf de cirkel en een doelpunt van de rechterhoek Natasja de Vries (die overigens een zeer verdienstelijke wedstrijd speelde). Livvia Adrichem mocht in de laatste minuten van de wedstrijd haar debuut maken bij het eerste team van DSS. De thuisploeg verliet het veld als winnaar bij een stand van 33-29.

Door deze winstpartij klimt DSS weer een plekje in de stand van de Eerste Divisie. Zij komen hiermee op een 9e plaats en vestigen zich daardoor steviger in de middenmoot.
De volgende wedstrijd van de Heemskerksen staat alweer voor de deur! Opnieuw een Noord-Hollandse derby. DSS speelt zaterdag 11 maart om 20.40 uur in Amsterdam tegen de reserves van VOC. De koploper is bijna ongeslagen en zeer moeilijk te verrassen. Desalniettemin hoopt DSS op een mooie en sportieve wedstrijd. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 18 maart om 20.00 uur tegen Westsite in Sporthal de Waterakkers.

Doelpunten: Kim de Ruyter (8), Angelique de Groot (6), Natasja de Vries (6), Marcella Deen (5), Maxime Sinnige (4), Hiske van der Weide (2) en Kris van der Wijst (1).