BEVERWIJK - Dankzij de grote inspanningen van het nieuwe wielercomité, bestaand uit de oud-renner/ploegleider Jack van Hooff en oud-renner Cees van Borre, is het in twee maanden tijd toch gelukt om de Wielerronde van Beverwijk financieel rond te krijgen. Dit mede dankzij de technische en financiële ondersteuning van de gemeente Beverwijk en het bedrijfsleven in de IJmond, café Zimple (aankleding/muziek) en de Beverwijkse Rennersclub Kennemerland.

Op zaterdag 10 augustus vindt de veertigste Wielerronde van Beverwijk plaats. Om 13.30 uur zal het startschot worden gegeven voor de renners in de categorie Sportklasse en om 15.00 uur zullen de categorieën Elite-/Beloften en Amateurs van start gaan. Zoals gebruikelijk zijn de start en finish van het evenement op de Breestraat. Het comité spreekt zijn grote dank uit naar allen die het mogelijk hebben gemaakt om de ronde als één van de pijlers van de feestweek van Beverwijk in stand te houden. Het wielercomité kijkt inmiddels alweer uit naar volgend jaar.

Dan wil men een nog uitgebreider programma van sportactiviteiten voor zowel oud als jong presenteren. De hoop is daarbij om weer terug te kunnen keren naar de zondag en tevens nog meer sponsors aan te kunnen trekken om dit mogelijk te maken. Nu was er niet genoeg tijd vanwege de late bestuurswisseling en hadden veel sponsors hun budgetten voor dit jaar al uitgegeven. Het belangrijkste dit jaar was echter om de Ronde van Beverwijk te redden en dat is gelukt. Het wielercomité hoopt dat u allen op 10 augustus op de Breestraat aanwezig zult zijn om van prachtige wielersport te genieten en heet u van harte welkom.