KATWIJK - Koninklijke HFC is de tweede helft van het seizoen uitstekend begonnen. Op bezoek bij de nummer die in de stand van de Tweede Divisie, Katwijk, wist de ploeg van trainer/coach Gert-Jan Tamerus met 0-1 te winnen. Lars Weistra kroonde zich tot matchwinnaar door in de 19e minuut van grote afstand uit te halen.

Met de overwinning doen de Haarlemmers zeer goede zaken aangezien ook koploper AFC verloor en men dus dichter tegen de top van de Tweede Divisie aan klopt. Hoewel Katwijk veruit het meeste balbezit had en ook kansen kreeg stond Koninklijke HFC, zoals wel vaker dit seizoen in uitwedstrijden, weer als een huis. Daarmee hield het de voorsprong vast die was ontstaan toen Weistra van zo'n 25 meter uithaalde en de bal in de bovenhoek verdween. Zelfs de tweede gele kaart die Vincent Volkert tien minuten voor tijd kreeg bracht de Haarlemmers niet van hun stuk.

'Dit is wel genieten', sprak de matchwinnaar dan ook na afloop voor de camera van Fox Sports. 'Afgelopen donderdag hadden we het er na de training nog over dat we vaker moeten schieten, en als hij er dan zo in zeilt is dat heerlijk', aldus Weistra.

Door de overwinning komt de ploeg nu op zeven punten van koploper AFC en staat het vijf punten achter op de nummer twee IJsselmeervogels. Volgende week zondag 20 januari speelt Koninklijke HFC thuis tegen De Treffers.

Katwijk - Koninklijke HFC 0-1 (0-1)
19. Lars Weistra 0-1