RIJSSEN - Bij de start van de nieuwe competitie in de Derde Divisie heeft ODIN '59 gelijk drie punten binnen gehaald. Op bezoek bij Excelsior '31 was een wereldgoal van Koen Tros voldoende voor de zege.

Na bijna een half uur nam de van BOL overgekomen Tros de bal op zijn borst aan en nam de bal van zo'n 25 meter vol op zijn slof daarbij doelman Koetsier van Excelsior '31 kansloos latend.

In het tropische Rijssen had de ploeg van trainer Anthony Correia het al in de beginfase even moeilijk. Na de magnifieke actie van Tros kregen de Heemskerkers echter nog een paar goede kansen om de score te verdubbelen. Zo liet ook Sietse Brandsma, net als Tros van BOL afkomstig, zich een aantal malen gelden, maar ontbrak bij hem nog het geluk.

Met twee wissels probeerde de thuisploeg in de tweede helft de druk te verhogen, maar ook nu waren de beste mogelijkheden voor ODIN '59 toen Jayson Halman keeper Koetsier op zijn weg vond en invaller Thom de vries mikte vlak voor tijd hoog over. Desondanks sleepte ODIN '59 de verdiende zege over de streep en treft het komende zaterdag in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen Hoek.

Excelsior '31 - ODIN '59 0-1 (0-1)
28. Tros 0-1