HEEMSKERK - Na een heel seizoen zonder wedstrijden, mochten de meiden van bovenbouw divisie 4/5 van TOSS Heemskerk zondag 14 november de eerste turnwedstrijd van dit seizoen aftrappen. De zogeheten eerste voorwedstrijd vond plaats in sporthal De Walvis in Beverwijk. De organisatie van deze wedstrijd was in handen van TOSS Heemskerk.

De bovenbouw divisie 4/5 van TOSS Heemskerk bestaat uit 26 turnsters, verdeeld over jeugd 1, jeugd 2, junior en senior. In deze spannende eerste kwalificatiewedstrijd van het seizoen, streden de turnsters zowel individueel als in teams. Het beste resultaat van de in totaal twee voorwedstrijden in elke categorie bepaalt wie er door mag naar de NK kwalificaties.

Jeugd supplement F – team 1
Het team van Jytte, Giulia, Silvie, Liz, Tara en Fenna liet mooie, stabiele oefeningen zien en werd beloond met de eerste plek. Tara eindigde vijfde, Fenna tweede en Giulia kreeg het goud omgehangen!

Junior supplement F
Mare, Manouk, Elyne, Lisa en Myrthe turnden op vloer mooie oefeningen en op brug hebben zij hard gewerkt om goede brugoefeningen uit te turnen. Helaas pakten ze geen podiumplek.

Junior supplement E
Het team van Eva, Fiene, Julia, Giannina en Suus heeft vooral op vloer en sprong stabiele oefeningen neergezet. Helaas heeft dit niet geresulteerd in een podiumplek.

Jeugd supplement F – team 2
Liz, Amina en Lotte scoorden alle drie erg goed op vloer. Met een prachtig resultaat op sprong is het team als tweede geëindigd. Liz moest twee vallen op balk incasseren maar pakte desondanks de tweede podiumplek.

Jeugd supplement G
Sarah, Sterre, Sophie en Lieke turnden vooral op sprong en vloer mooie oefeningen. Het team eindigde als tweede. Ook heeft Lieke individueel een welverdiende vierde plek behaald.

Senioren supplement F
Armelle, Femke en Caitlinn scoorden alle drie erg goed op sprong en hebben als team de eerste plek bemachtigd. Ook eindigde Armelle als derde op het podium.