ALKMAAR - Twee Noord-Hollandse vrouwelijke top-arbiters gaan presentaties geven bij amateurclubs voor voetballers, (vrouwelijke) scheidsrechters, leden en andere belangstellenden. Shona Shukrula en Franca Overtoom, inmiddels internationaal en nationaal op hoog niveau actief, gaan hiermee het fluiten van wedstrijden promoten.


Shona Shukrula (28) is afkomstig uit Alkmaar en maakte furore als scheidsrechter in het (inter)nationale voetbal. Zij mocht al tal van vrouweninterlands en Europese wedstrijden in het vrouwenvoetbal fluiten en in december mocht zij zelfs als eerste vrouwelijke scheidsrechter haar debuut maken in de Tweede Divisie bij de wedstrijd Jong Sparta-ASWH.

Franca Overtoom (28) komt uit Obdam en begon eveneens al op jonge leeftijd met fluiten. Sinds een paar jaar is zij als assistent-scheidsrechter actief en zij maakte in april 2018 zelfs al haar debuut in de Keuken Kampioen Divisie.

Shukrula en Overtoom reizen samen Europa door voor het leiden van internationale wedstrijden, en hebben nu gemeend de liefde van het fluiten over te brengen aan met name de jeugd. "Door de successen van de Oranje-vrouwen ziet men in Nederland het meiden- en vrouwenvoetbal groeien. Hoe mooi zou het zijn als die jonge meiden ook eens een wedstrijdje gaan fluiten en ontdekken hoe leuk dit kan zijn."

Mocht een club interesse hebben in een presentatie dan kan er contact opgenomen worden via shona.shukrula@gmail.com