KENNEMER - Voetbalvereniging DEM biedt de gewenste spelvorm voor het vrouwenvoetbal. De gewenste spelvorm aanbieden aan elk meisje of vrouw bij R.K.V.V. DEM naar gelang de behoefte en het niveau. Dit is in het kort de visie van de voetbalclub uit Beverwijk op het vrouwenvoetbal.


Meiden met toptalent voetballen samen met de jongens en eindigen hopelijk bij een BVO (Betaald Voetbal Organisatie) of de Oranje Leeuwinnen. Meiden met talent die bij elkaar willen voetballen kunnen in de selectie teams van de MO11-MO19 terecht. Ook deze meiden mogen blijven dromen van de Oranje Leeuwinnen maar worden misschien wel onze eigen Witte Leeuwinnen! Meiden die met heel veel plezier willen voetballen maar iets minder talent hebben, kunnen in de recreatie teams van de MO11-MO19 terecht. Meiden jonger dan 9 jaar spelen samen met de jongens en dat past ook het beste bij hun ontwikkeling. Voor het niveau van het vrouwenvoetbal is het beter als deze meisjes net zo jong starten als de jongens.


DEM Jeugd De jeugdtak van DEM is al aardig gevuld maar kan nog steeds aanvulling gebruiken in categorie MO11 en MO15. Op dit moment heeft DEM tegen de 90 spelende vrouwelijke leden en het aantal blijft stijgen. Met de instroom die er nu is wordt de 100 vrouwelijk spelende leden nog dit seizoen bereikt. De komende jaren zal de groei in volume worden doorgezet en parallel de kwaliteit omhoog gebracht. Dit wordt bereikt door het opleiden en begeleiden van eigen clubtrainers met een DEM verleden. Op de achtergrond wordt de meidentak maximaal ondersteund vanuit de vereniging door trainingsfaciliteiten, ballen en kleding. Het is nu aan de trainers en de meiden om de volgende stap te zetten.


Hoger Doel Een van de hogere doelen is het formeren van een vrouwenteam uit eigen jeugdspeelsters. Dit kan nog een kleine 4 jaar duren gezien de leeftijd van de huidige generatie MO17. Om de gewenste spelvorm aan te bieden aan iedere speelster is het initiatief gestart voor een vrouwenteam 35+ in de 7x7 competitie.


Op zoek naar vrouwenteam 18+ Een leuke spin-off uit de 35+ is het formeren van een vrouwenteam 18+ voor de 7x7 competitie. Voor deze groepen zijn wij nog op zoek naar vrouwen of meiden die graag op het voetbalveld willen staan. Wil jij meer informatie hierover? Neem dan contact op met Nancy van Gemeren: 06-40029191 of met Rudy van der Kolk: 06-12333748. Wil je meer informatie over het vrouwenvoetbal bij DEM? Stuur dan een mail naar vrouwenvoetbal@rkvvdem.nl.