VOLENDAM - FC Volendam en Telstar hebben elkaar niet toegegeven in de tweede vissersderby van het seizoen. Na een spannende slotfase bleef de score steken op 1-1.

FC Volendam kende een goede start daarbij geholpen door de tegenstander. Micky van de Ven stoomde door op de links en gaf voor op Boy Deul. Het was echter Shayne Pattynama die de bal raakte en in eigen doel in zag vliegen. Na 34 minuten spelen ging Reda Kharchouch na een duel naar de grond in het strafschopgebied van FC Volendam. De verdedigers leken daardoor afgeleid, want Glynor Plet werd vrijgelaten en schoot na een prima pass van Pattynama hard binnen: 1-1.

FC Volendam zocht na rust nadrukkelijk naar de tweede goal en Telstar leek te tekenen voor een gelijkspel. Vlak nadat keeper Swolfs een knal van Gijs Smal ternauwernood had weten te keren was het Ibrahim El Kadiri die een puntgave voorzet gaf op Jelle Duin, maar de invaller kopte naast. Vlak voor tijd kreeg Duin nog een grote kans, maar knalde hard op de lat, en dus bleef het bij 1-1.

FC Volendam - Telstar 1-1 (1-1)
3. Pattynama 1-0 (e.d.)