HEEMSKERK - Zaterdag 9 april speelde DSS in sporthal de Waterakkers tegen Kwiek 2. Op papier zou DSS een zware wedstrijd te wachten staan, want Kwiek stond 3e in de competitie en DSS 10e.

De eerste minuten van de wedstrijd kon DSS redelijk bijblijven (6-6) en vervolgens nam DSS, vrij brutaal, zelfs een voorsprong van 6 punten (10-6 en 15-9). In deze fase was Kim de Ruyter belangrijk in de afronding en keeper Indy Bangma stopte diverse doelpogingen van Kwiek. Vlak voor rust wist Kwiek nog 2 keer te scoren, waardoor de stand na 30 minuten 15-11 was.

Na de rust was Kwiek feller dan DSS in zowel dekking als aanval. Daardoor was de stand binnen mum van tijd 15-14. De Heemskerksen gingen vervolgens met meer snelheid spelen en liepen weer uit naar een verschil van 4 punten (20-16, 22-18 en 26-22). De speelsters van DSS misten 4 penalty’s, maar Roos van Hensbergen benutte er ook 5! Kwiek liep tegen 9 tijdstraffen aan en DSS liep er 6 op, waardoor er in de tweede helft slechts een paar minuten het volledige aantal speelsters op het veld stond.

De ploeg van Zoran Jovanovic was halverwege de 2e helft in de omschakeling van aanval naar dekking soms wat traag, waardoor zij geregeld vlot een doelpunt tegen kreeg. Daardoor was de stand met nog 10 minuten spelen 27-25. De trainer/coach nam een time-out en droeg zijn team op slim te spelen en alleen 100% kansen te benutten. Dat deed DSS. Middels goed samenspel, dat resulteerde in een aantal doelpunten van afstand via Angelique de Groot én goed keeperswerk van Monique de Vijlder, wist DSS de voorsprong weer uit te breiden en niet meer weg te geven. Toen het eindsignaal klonk, stond er 31-27 op het scorebord en was de blijdschap van de Heemskerksen voelbaar in de sporthal.

De speelsters moeten zich wederom snel opladen en fysiek herstellen, want dinsdag 12 april spelen zij om 20.00 uur een inhaalwedstrijd tegen VOC 2. Deze wedstrijd is ook in sporthal de Waterakkers in Heemskerk.

Doelpunten: Kim de Ruyter (11), Angelique de Groot (6), Roos van Hensbergen (6), Yvett van Dijk (4), Britt van Elsacker (3) en Ilse Groot (1).