AMSTERDAM - Donderdag 7 april speelden de dames van DSS een inhaalwedstrijd tegen Westsite uit Amsterdam. Westsite stond 2e in de competitie en DSS 10e, maar Westsite had 5 wedstrijden meer gespeeld dan de Heemskerksen.

DSS begon de wedstrijd goed en kwam op 2-4 voorsprong door onderscheppingen vanuit de dekking die werden afgerond via snelle break-outs en door mooie afstandschoten. Maar DSS werd steeds slordiger en miste een aantal kansen, waardoor Westsite de stand naar 9-5 bracht. De ploeg uit Heemskerk hield de achterstand van 4 punten een tijd lang vast, maar vlak voor rust wist Westsite er nog 2 te scoren. Daardoor gingen de teams de kleedkamer in met een stand van 16-10.

Na de rust was DSS geregeld in het nadeel door twee minuten tijdstraffen (die overigens werden opgelopen door eigen toedoen), hierdoor werd DSS in de dekking gemakkelijk overlopen. Kim de Ruyter wist een aantal keer de passing van de Amsterdammers onder druk te zetten, met als gevolg dat ze de bal veroverde. Zo wist zij meerdere keren te scoren vanuit een break-out. Deze doelpunten mochten helaas niet baten, de achterstand was te groot. De einduitslag was 30-21.

Zaterdag 9 april speelt DSS tegen het 2e team van PCA/Kwiek uit Raalte. De dames spelen om 19.30 uur in Sporthal de Waterakkers in Heemskerk.

Doelpunten: Kim de Ruyter (7), Angelique de Groot (4), Ilse Groot (3), Yvett van Dijk (2), Britt van Elsacker (2), Maxime Sinnige (2) en Roos van Hensbergen (1).