HEEMSKERK - Op zaterdagavond 26 november was Sporthal de Waterakkers weer goed gevuld met publiek voor de handbalwedstrijd DSS tegen Fortissimo.

DSS zit in een goede fase; de afgelopen maand werden 3 wedstrijden gewonnen en 1 wedstrijd gelijk gespeeld. Daardoor stond DSS op een 5e plaats in de competitie. Afgelopen donderdag blesseerde basisspeelster Natasja de Vries haar enkel op een training, waardoor zij komende wedstrijden niet mee kan doen. Dat is een aderlating voor het team.

Fortissimo uit Cothen (Utrecht) was afgelopen jaar gedegradeerd uit de Eredivisie. DSS zou dus een ploeg treffen die de fijne kneepjes van het handbal wel zou kennen. Aan het begin van de wedstrijd liet DSS een beetje over zich heen lopen. Binnen korte tijd stond zij met 0-3 achter. Maar daarna gaf DSS mandekking aan de bepalende speelster van Fortissimo met veel schotkracht, waardoor de thuisploeg beter in haar spel kwam. Via een stand van 3-6, was het bij 6-6 weer gelijk. Daarna bleef de hele eerste helft de stand gelijk opgaan (8-8, 10-10, 12-12). Bij rust keek DSS tegen een minimale achterstand van 1 punt aan.

Na de rust leek DSS iets gretiger en minder gelaten dan in de eerste helft. Dat kwam het spel ten goede, want er ontstonden mooie kansen. Opvallend is dat alle doelpunten van DSS van slechts 4 speelsters zijn gekomen namelijk de opbouwspeelsters Kim de Ruyter, Ilse Groot en Angelique de Groot en cirkelspeelster Roos van Hensbergen.

In de tweede helft bleef de stand ook gelijk opgaan (18-18, 20-20, 22-22, 26-26). De laatste minuten van de wedstrijd nam de spanning, zoals vaker dit seizoen, toe. Monique de Vijlder speelde een hoofdrol in deze spanning, want zij stond fantastisch te keepen en stopte o.a. 2 penalty’s. Met nog 5 minuten op de klok stond het 27-27. Vervolgens scoorde Fortissimo 2 keer waardoor DSS tegen een achterstand van 27-29 aan keek. Maar via een verzilverde penalty en een schot vanaf de hoek na een goed uitgespeelde aanval, was het weer 29-29. Fortissimo was met nog 6 seconden te spelen in balbezit. De bepalende speelster, die uiteindelijk goed was voor 10 doelpunten, scoorde van een flinke afstand met als gevolg dat DSS als verliezer het veld verliet.

Het positieve van de wedstrijd is dat DSS zich middels deze wedstrijd kan meten met de bovenste regionen van de Eerste Divisie. Fortissimo bezit namelijk de 2e positie. Volgende week, zaterdag 3 december, zal DSS reizen naar Mill (Brabant) om te spelen tegen M.H.V. Die ploeg staat momenteel 7e in de competitie en bezit slechts één punt minder dan DSS. De eerstvolgende thuiswedstrijd voor DSS is zaterdag 10 december om 19.30 uur in Sporthal de Waterakkers tegen MEOS.

Doelpunten: Angelique de Groot (9), Ilse Groot (7), Roos van Hensbergen (7) en Kim de Ruyter (6).