DEN HAAG - DSS speelde zaterdag 2 maart tegen een strijdlustig Hercules. Deze ploeg uit Den Haag stond 12e in de competitie en strijdt momenteel nog tegen degradatie. DSS heeft zichzelf daarentegen reeds veilig gespeeld in de Eerste Divisie.

De ploeg uit Heemskerk begon scherp aan de wedstrijd en kwam al vrij snel op een voorsprong van 3-5. Vervolgens zakte het spel in en kregen zij moeilijk grip op de afstandsschoten van Hercules. Daardoor kwam de thuisploeg terug en zelfs op voorsprong van twee punten. Bij rust was de stand 12-10.

Na de rust wilde het nog niet lukken bij de Heemskerksen. Daar waar Hercules fanatiek streed voor iedere bal, liet DSS het een beetje gebeuren en oogde het spel slap en inspiratieloos. Ondanks dat DSS in handbaltechnisch opzicht beter was, ging de strijd gelijk op. De laatste minuten van de wedstrijd ging DSS zeer offensief verdedigen om de bal te veroveren, maar het mocht niet baten. De eindstand resulteerde in 23-20 in het voordeel van Hercules.

Zaterdag 9 maart speelt DSS om 19.30 uur de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Volendam in Sporthal de Waterakkers. Zaterdag 16 maart is de laatste wedstrijd van dit seizoen, dan wordt er gehandbald tegen Eurobottle/Voorwaarts in Twello.

Doelpunten DSS: Natasja de Vries 6, Angelique de Groot 5, Britt van Elsacker 2, Jet van der Kolk 2, Murron Ris 2, Maxime Sinnige 2, Yara Buurmeijer 1