HEEMSKERK - De handbalsters van DSS speelden dinsdag 31 mei, na een week rust, thuis tegen VELO uit Wateringen. VELO heeft grote kans op promotie naar de Eredivisie en daarvoor is iedere overwinning voor hun belangrijk.

In de beginfase van de wedstrijd nam DSS een kleine voorsprong via de opbouwspeelsters Kim de Ruyter en Ilse Groot (4-3). De thuisploeg kon vervolgens goed bijblijven via snelle tegenaanvallen (6-6), maar halverwege de eerste helft nam VELO het initiatief (8-10, 9-12 en 12-16). Maar DSS liet niet makkelijk over zich heenlopen, zij bleef aanvallend op zoek naar de ruimtes in de dekking van VELO. Ook debutant Chris van der Wijst wist de ruimte goed te benutten en tot scoren te komen! De ruststand was 16-18.

Na de rust startte DSS scherper dan VELO. Want binnen enkele minuten was de stand 18-18. Maar vanaf 20-21 was DSS het spoor bijster. Het is zo onderhand een bekend fenomeen dat het spel van DSS een periode in de wedstrijd inzakt. In de dekking werden de speelsters overlopen omdat ze individueel gezien niet sterk genoeg waren en aanvallend werd onvoldoende samengespeeld en doelpogingen niet goed benut. Het scorend vermogen van VELO ging daarentegen omhoog en DSS kon geen grip krijgen op hun linkeropbouwspeelster die in totaal goed was voor 13 doelpunten (waarvan 7 penalty’s). Halverwege de 2e helft stond het 20-27. Het verschil van 7 doelpunten werd alsmaar groter en het eindigde in 13 doelpunten verschil (28-41).

Op donderdag 9 juni speelt DSS om 20.30 uur haar laatste thuiswedstrijd in Sporthal de Waterakkers tegen ZAP. Op donderdag 16 juni zullen zij spelen tegen Aalsmeer en op zaterdagavond 18 juni zullen de dames aantreden voor de return tegen VELO in Wateringen. Dat is de laatste wedstrijd van dit seizoen.

Doelpunten: Kim de Ruyter (11), Angelique de Groot (5), Ilse Groot (4), Roos van Hensbergen (2), Natasja de Vries (2), Yvett van Dijk (2), Tess van Duivenvoorde (1) en Chris van der Wijst (1).