HAARLEM - Afgelopen zaterdag zijn de jongens C van VC Spaarnestad Nederlands Kampioen jeugdvolleybal geworden. In het Limburgse Panningen waren de Jongens C te sterk voor traditioneel sterke verengingen zoals Taurus uit Houten en Dynamo uit Apeldoorn.

De jongste jeugd (CMV) werd tweede van Nederland en de oudste jeugd (A) werd afgelopen zaterdag vijfde. Meisjes B van VC Spaarnestad werd net als Jongens A vijfde van Nederland, tevens een dijk van een prestatie.

Jaap Kasteel trofee
De vereniging VC Spaarnestad kreeg van de Nederlandse Volleybal bond daardoor de Jaap Kasteel trofee uitgereikt voor de meest succesvolle jongens jeugd volleybal vereniging van Nederland. De uitreiking van deze trofee was het kippenvel moment en mijlpaal van een zorgvuldig opgebouwd traject waar VC Spaarnestad acht jaar geleden mee is gestart, dit om jongens volleybal weer op de kaart te krijgen in Haarlem. Het geeft trainers, coaches en jeugdcommissie veel voldoening om onderdeel te zijn van deze ontwikkeling in onze mooie stad Haarlem.

Toekomst
Dat de jeugdteams op deze termijn al tot deze prestaties zijn gekomen voorspelt een mooie toekomst voor VC Spaarnestad. VC Spaarnestad gaat blijven investeren in jeugdvolleybal in het algemeen en in jongens volleybal in het bijzonder.

Kijk voor meer informatie op www.vcspaarnestad.nl of voor beachvolleybal op www.bavobeach.nl