RAALTE - Dinsdag 29 oktober speelde DSS de inhaalwedstrijd tegen PSV in Eindhoven. Het was een wedstrijd waarin DSS het onderspit moest delven tegen een fitte en snelle ploeg. De einduitslag was 29-10. Zaterdag 2 november mochten de Heemskerkse handbaldames aantreden tegen de koploper van de Eerste Divisie, te weten PCA Kwiek. Vooraf werd er realistisch naar de tegenstander en de eigen (incomplete) ploeg gekeken en de verwachting was daarom niet hoog. Dat betekende echter niet dat DSS niet zou strijden om een goede wedstrijd neer te zetten.

Kwiek was vlotter met de verwerking van de bal en strafte iedere aanspeelfout aan de kant van DSS af. Daarom was de stand na ruim een kwartier spelen 13-3. De laatste tien minuten voor de rust scoorde DSS diverse keren vanaf de cirkel (15-6), jammer genoeg liep de thuisploeg toch weer wat uit tot 19-6.

Na de rust liet DSS zich overlopen tot 24-6 met break-outs. Dat kwam mede door een te passieve verdediging waardoor Kwiek niet onder druk werd gezet en kon passen naar de cirkel met meerdere penalty’s tot gevolg. Vervolgens pakte DSS de collectieve dekking weer op, maar de wedstrijd was op dat moment al gespeeld. De einduitslag was 33-13.

Volgende week speelt de Heemskerkse ploeg thuis op 9 november om 19.30 uur tegen Quintus 2.

Doelpunten: Murron Ris (4), Britt van Elsacker (2), Maxime Sinnige (2), Roos van Hensbergen (2), Mel Schellevis (1), Jelica Petrovic (1) en Ilse Groot (1).