HEEMSKERK - Voor de meiden van districtselectie niveau 5 en 6 is de kop eraf. Zij turnden zondag 28 november 2021 hun eerste wedstrijd van dit seizoen. Voor de allerjongsten was dit zelfs de allereerste keer dat zij meededen aan de zogenoemde voorwedstrijd in sporthal De Walvis in Beverwijk.

Goud en brons voor turnsters niveau 5

De dag begon met de middenbouw turnsters niveau 5. Kaia van Zanten, Diana Driehuis, Anne Boon, Romyra Trommelen en Yinthe Blokker vormden samen een team. Vooral op sprong en vloer werden er mooie oefeningen geturnd. En dat werd uitbetaald met een eerste plek als team. Ook individueel deden de meiden het goed. Daar pakte Kaia van Zanten het goud en Romyra Trommelen brons.

Vijfde plek voor turnsters niveau 6
Hierna was het de beurt aan de middenbouw turnsters niveau 6. Bente van Elst, Feline Roemer, Tess Koster en Milou Brinkhof turnden op vloer en brug mooie oefeningen. Dit resulteerde in een vijfde plek als team. Individueel pakte Tess Koster een medaille mee met een vijfde plek.

In deze spannende eerste kwalificatiewedstrijd van het seizoen, streden de turnsters zowel individueel als in teams. Het beste resultaat van de in totaal twee voorwedstrijden in elke categorie bepaalt wie er door mag naar de NK kwalificaties. De volgende wedstrijden zijn in februari en maart 2022.