BEVERWIJK - Op zondag 2 april mochten de bovenbouw turnsters supplement E en F en de middenbouw turnsters niveau 6 turnen in sporthal de Walvis in Beverwijk. Ze turnden hun derde en daarmee laatste voorwedstrijd. Alle meiden hebben super goed gepresteerd wat zeer troste trainsters opleverde!


In de eerste wedstrijd turnden twee teams van TOSS met junioren en senioren in supplement E.
In baan één waren dit Myrthe Veldhuis, Lisa Bisel, Mare van Kester, Eva Art, Suus Panman en Fiene de Groot.
Myrthe turnde een prima wedstrijd met het tweede hoogste brugcijfer. Mare heeft een mooie sprong geturnd, wat resulteerde in een 10.650. Lisa turnde ook een stabiele wedstrijd en heeft een angst overwonnen op sprong! Suus heeft met minimale voorbereiding door een blessure toch een hele goede wedstrijd geturnd. Eva turnde een hele mooie ruime brugoefening en turnde zich naar het tweede vloercijfer samen met Fiene. Fiene moest een val op balk incasseren, maar turnde voor de rest super goede oefeningen. Zij mocht het podium op de 3e plek betreden.

In het zelfde niveau kwam op baan twee het team van Fenna Weijers, Silvie Pluijmakers, Tara van Bentem, Liz Kossen en Liz Rentenaar in actie. Zij begonnen op het zenuwtoestel balk, wat altijd voor wat spanning zorgt. Op vloer werden nieuwe elementen en combinaties geturnd. Dit resulteerde in knappe oefeningen en mooie scores. Op sprong hebben alle meiden keurig gesprongen. Op brug is er aandacht besteed aan het door turnen van de oefeningen en dit heeft zich zeker beloond! Tara eindigde hier zelfs op de 3e plek, wat haar uiteindelijk de 13e plaats opleverde. Silvie heeft zichzelf ten opzichte van de vorige wedstrijd verbeterd en is 6e geworden. Liz Kossen mocht, mede door het tweede cijfer op balk en vloer, het podium op met een 4e plek. Fenna, die het tweede cijfer op sprong heeft geturnd, kreeg hier het zilver omgehangen. Daarnaast kregen deze meiden met het team ook nog de gouden medaille!

In wedstrijd 2 was het de beurt aan het team van supplement F. Dit team bestaat uit Amina Ait Errami, Lieke Opdam, Sophie Roling, Lynn Wilffert en Jytte Appel. Ook hier zijn mooie successen gehaald! Amina steeg vandaag boven zichzelf uit. Met het hoogste cijfer op balk en een stabiele meerkamp werd zij 9e. Sophie had wat pech op brug, maar heeft op de andere toestellen goed geturnd. Zij werd 10e. Lieke moest helaas een val incasseren op balk en vloer. Desondanks heeft zij onwijs netjes geturnd met ruime cijfers, wat haar alsnog de 5e plaats opleverde. Lynn heeft de afgelopen weken enorme stappen gemaakt op alle toestellen en eindigde hierdoor zelfs op de tweede plaats. Jytte was zeer succesvol met mooie oefeningen op balk en vloer en het hoogste cijfer op sprong, ze werd uiteindelijk zelfs eerste!

In wedstrijd 2 turnden de meiden van de middenbouw in niveau 6. Dit team, bestaande uit Ilana de Jong, Femm de Wit, Bent van Elst, Feline Roemer, Lilly Ilbrink en Noa Lynn Aardenburg sloten de teamcompetitie af met een welverdiende gouden eerste plaats!

Individueel werden er ook hele goede resultaten behaald, Ilana werd met mooie overtuiging op de balk 15e, Feline sprong voor het eerst salto tot stand op sprong en werd 13e. Femm turnde zeer sterk op sprong en vloer waar ze het 2e en 3e cijfer haalde en werd overall 10e. Bente turnde de allermooiste brug oefening van de wedstrijd en haalde een vierde plaats! Noa liet de allermooiste vloer oefening zien en kreeg ook op het podium het brons omgehangen en Lilly liet zien de mooiste balk oefening te turnen en werd tweede!