BEVERWIJK - De wedstrijd van DEM tegen EVV uit het Limburgse Echt kreeg de uitslag die het eigenlijk wel verdiende. Duidelijk was dat beide ploegen als eerste doelstelling had om niet te verliezen. Gezien de stand op ranglijst is dit ook wel begrijpen.

De eerste helft gaf een gedreven DEM te zien en een afwachtend EVV. Zonder echte kansen was het toch een boeiend gevecht. Zoals de laatste weken te zien is bij DEM kwam de ploeg van vertrekkend trainer Arvid Smit met compact voetbal voor de dag. Een zeer bewegelijk middenveld met Mounji, Gencer en Man kwam een paar keer goed door en met de gevaarlijke Kick de Goede en Timo Wolters voorin zag het veldspel er goed uit. Grote mogelijkheden kwamen er echter niet. Tot het moment dat Kick de Goede doorbrak en richting een doelpunt ging. Een onbesuisde actie van de Belgische keeper Vercruysse resulteerde in een terechte penalty. Deze werd voor de vijfde keer onberispelijk ingeschoten door Tim uit den Boogaard. De ruststand was bereikt.

Trainer Smit wilde bij het begin van de 2e helft meer defensieve zekerheid inbrengen met de vervanging van Daniel Man voor centrumverdediger Obioha. Hierdoor schoof Sem van Amersfoort door naar het middenveld. Na rust werd het een echt voetbalgevecht. Door de goed leidende scheidsrechter Barry Huizinga werd er veel toegelaten. Echt mannelijk voetbal. Een vrije trap op rechts werd door EVV bij de 2e paal neergelegd en de terug gekopte bal werd binnengelopen bij de tweede paal. De verdiende 1-1 kwam zodoende op het scorebord.

Het bleef boeiend zonder dat het echt hoogstaand voetbal werd. Beide ploegen gingen voor de winst. De winst, die eigenlijk toch bij de Wijkers kon komen als de scheidsrechter de moed had gehad om voor de tweede keer de bal op de stip te leggen. Nu kwam een verdediger met twee benen in duel met De Goede. (zie foto) Een strafschop had op zijn plaats geweest maar helaas voor de Wijkers dorst hij het niet aan.