BEVERWIJK - Aanstaande zaterdag 19 maart is het zo ver, dan krijgt Beverwijk er een nieuwe sport bij. Bij Tennisvereniging DEM worden de drie padelbanen officieel in gebruik genomen tijdens een 'Fiesta de Padel'. De feestelijke opening heeft een Spaans tintje omdat de padelsport zijn oorsprong vond in Mexico en vooral Spanje. In die landen is 'padellen' zelfs populairder dan tennissen, en ook in Nederland neemt de sport een enorme vlucht. LTC DEM is de eerste vereniging in de IJmond die de mogelijkheid biedt om deze sport te beoefenen.

Bij het openingsfeest is iedereen van harte welkom. Oud voetballer Ron Vlaar zal om 14 uur de openingshandeling verrichten. Er worden diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd en Tennisbar Baan-8 zorgt voor Spaanse hapjes. Vanaf 17 uur treedt DJ Amadeo op die met zijn Spaanse roots ongetwijfeld bijpassende muziek zal draaien.

Er zal ook veel getennist en gepadeld worden, want voor beide sporten gaat een Open Toernooi van start dat tot en met zondag 27 maart zal duren. Wie dus niet in de gelegenheid is om de opening bij te wonen, kan de hele week nog op het gezellige park aan de Spaarnestraat terecht om zowel mooie tennis- als padelwedstrijden te zien.

Veel leden hebben inmiddels hun tennislidmaatschap uitgebreid met padel, maar er zijn ook nieuwe leden die alleen voor padel kiezen. Daarnaast kunnen de padelbanen ook per uur worden gehuurd, en worden er door de trainers ook padelclinics georganiseerd voor iedereen die met deze nieuwe sport wil kennismaken. Uitgebreide informatie is te vinden op www.demtennis.nl