UTRECHT - Telstar heeft de positie in het linkerrijtje van de Keuken Kampioen Divisie behoorlijk verstevigd. De ploeg van trainer Andries Jonker wist na een 1-2 zege bij Jong FC Utrecht te klimmen naar de zevende plaats. beide ploegen eindigden het duel met tien man.

Het begon was voor de thuisploeg dat al via zes minuten via topscorer Jeredy Hilterman een voorsprong nam. Telstar moest op een nat een guur Sportpark Zoudenbalch in de achtervolging en daarin slaagde men door halverwege de eerste helft gelijk te maken. Sebastian Soto weet raak te koppen uit een aangesneden vrije trap van Sven van Doorm. Kort voor rust komen de gasten vervolgens goed weg als keeper Schendelaar geklopt is, maar de lat redding brengt.

Na de rust komt er nog meer leven in het duel omdat de net ingevallen Yaël Liesdek wordt neergehaald door Christopher Mamengi die met rood kan vertrekken. Binnen een kwartier is er echter weer evenwicht als ook Soto te laat is in een duel en eveneens met rood het veld afgaat. Terwijl Schendelaar telstar op de been houdt met twee knappe reddingen slaat Telstar in de slotfase toe via twee invallers. Liesdek weet de bal panklaar te leggen op het hoofd van Glynor Plet die Telstar de drie punten bezorgt: 1-2.

Jong FC Utrecht - Telstar 1-2 (1-1)

6. Hilterman 1-0