NIJMEGEN - Op bezoek bij NEC heeft Telstar een zeer verdienstelijk gelijkspel behaald. Waar de thuisploeg de gehele wedstrijd de bovenliggende partij was hield de ploeg van trainer Mike Snoei op karakter het punt vast.

Snoei had nogal wat personele problemen en moest daarom onder meer Kick Groot in de basis opstellen. Die had zich ongetwijfeld een ander debuut voorgesteld want de wedstrijd was nog geen tien minuten oud toen hij zijn eigen keeper Zonneveld passeerde na een vrije trap van Joey van den Berg. NEC voelde dat er meer in zat en hield de druk op Telstar die vanuit het niets op 1-1 kwam toen de bal pardoes voor de voet van Anass Najah viel.

De tweede helft gaf een zelfde beeld met een spervuur aan vrije trappen en corners van de thuisploeg. Ferdy Druijf had zijn ploeg tot tweemaal toe op voorsprong kunnen koppen, maar miste het geluk. En omdat ook de uitbraken van Telstar gevaarlijk waren bleef de spanning er tot het eind, maar zou er in de stand niets meer veranderen.

N.E.C. - Telstar 1-1 (1-1)
9. Groot (e.d.) 1-0